Ubuntu 11.04 beta çıktı (indir)

Debian temel alınarak yola çıkılan ilk Ubuntu sürümü 20 Kasım 2004 tarihinde yayımlandı. Daha önce Alpha sürümleri çıkan Ubuntu'nun yeni sürümü 11.04 beta olarak çıktı.

Ubuntu 11.04 beta çıktı (indir)
Birbirini kısa aralıklarla takip eden üç alfa sürümünün ertesinde beta aşamasına da erişti yeni Ubuntu (ve Kubuntu, Xubuntu vb. türevleri).

Natty Narwhal kod adını taşıyan 11.04 sürüm numaralı yeni Ubuntu versiyonu 2.6.38-7.39 çekirdeği üzerine kurulu ve selefinden farklı olarak bu defa masaüstü oturumu GNOME yerine Unity varsayılan biçimde geliyor. Kullanıcıların uygulamaları değerlendirip, inceledikleri Ubuntu Yazılım Merkezi'nde de güncellemeler mevcut. Diğer belirtebileceğimiz önemli detaylarsa ofis yazılımı ayağında LibreOffice 3.3.2'ye, web tarayıcısı olarak Firefox 4'e ve medya oynatıcısında da Banshee'ye (v1.9.5) yer vermiş olması. Bu arada medya oynatıcı artık ses menüsü ile bütünleşik hale getirilmiş. Son bir not olarak da Ubuntu One'da artık seçime bağlı eşzamanlama yapabileceğinizi söyleyelim.

Ubuntu 11.04 Beta'yı bu adresten indirebilirsiniz.

UBUNTU NEDİR?

Ubuntu, Linux tabanlı ve Debian geleneğini temel alan bir işletim sistemidir. Ubuntu'nun hedefi ortalama bilgisayar kullanıcılarına kullanımı ve kurulumu oldukça kolay, güncel ve güvenli bir işletim sistemi sunmaktır. Ubuntu aldığı %30'luk oyla, 2007 yılında masaüstü kullanımında en gözde Linux dağıtımı seçilmiştir. [1] 2008 yılından beri DistroWatch ilk 100 listesinde birincidir. Bir Ubuntu türevi olan Linux Mint de aynı listenin içinde ilk üçte bulunmaktadır. Ubuntu, 8.000.000'dan fazla kullanıcısıyla dünyanın en gözde Linux dağıtımıdır.