Süs Bitkileri İhracatı Arttı

Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, süs bitkileri sektöründe ihracat artışının hız kesmeden devam ettiğini bildirdi.

Bağdatlıoğlu yaptığı yazılı açıklamada sektörde 2011 yılının ilk üç ayında çok büyük ihracat artışı yaşandığını kaydederek, “Mart ayında Türkiye süs bitkileri ihracatı geçen yıl aynı döneme göre yüzde 32 artış gösterdi. 2011 yılının ilk üç aylık döneminde ise süs bitkileri ihracatımız yüzde 28 arttı” ifadelerine yer verdi.

Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Mart ayında canlı bitkiler ihracatının yüzde 81 oranında artış gösterdiğini bildirdiği açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“İlk üç aylık dönemde ise canlı bitkiler ihracatı yüzde 69 artış göstererek 12.298.171 dolar oldu. Irak, Türkmenistan, Azerbaycan gibi pazarlarda Türk müteahhitlik hizmetlerinin gelişimine paralel olarak canlı bitkiler ihracatımız istikrarlı bir şekilde artıyor. 2011 yılında ilk üç aylık dönemde süs bitkileri sektöründe en önemli ihracat pazarlarımız sırasıyla Irak, Hollanda, Birleşik Krallık, Almanya, Türkmenistan, Ukrayna ve Rusya Federasyonu oldu. Canlı bitkiler ihracatında en önemli pazar haline gelen Irak‘a yüzde 278 ihracat artışı gerçekleşti. Özellikle bahçe peyzajına yönelik canlı bitkiler ihracatımızın bu pazarda payını arttırmaya devam etmesi bekleniyor. Diğer önemli ihraç pazarlarımızdan olan Hollanda‘ya yüzde 65, Almanya‘ya yüzde 12, Türkmenistan‘a yüzde 16, Ukrayna‘ya yüzde 8 artış görüldü. “

Kaynak: İHA