Simav‘da ‘Veren El Alan Elden Üstündür‘ Kampanyası

Kütahya‘nın Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kaymakam Yüksel Ünal‘ın başkanlığında ilçede tespit ettiği 10 muhtaç vatandaş için vakıftan ayrı olarak yeni bir yardım kampanyası başlattı.

8 Nisan 2011 tarihlerinde sona erecek bir aylık " Veren El Alan Elden Üstündür" isimli yardım kampanyasına Simavlıların bu güne kadar ilgi göstermemesi Kaymakam Yüksel Ünal başta olmak üzere vakıf mütevelli heyetini üzdü.

Simavlıların hayır işinde adeta yarıştığını ifade eden Kaymakam Yüksel Ünal, ihtiyaç sahibi 10 vatandaş için düzenledikleri kampanyaya bugüne kadar ilgi gösterilmemesinin sebebini kendilerini kamuoyuna yeterince anlatamadıklarından kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Konunun hassasiyetine binaen Simav Müftüsü Şükrü İkiz‘i yanına çağıran Kaymakam Yüksel Ünal, "Veren El Alan Elden Üstündür" isimli kampanyanın Cuma hutbesinde ele alınmasını ve kampanyanın detaylarıyla birlikte halka bir kez daha anlatılmasını istedi.

8 Nisan 2011 Cuma günü sona erecek bir aylık kampanya ile amaçlarının bizzat kendileri tarafından tespit edilen muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek, bu ailelere yardım yapmak isteyen kişi ya da kuruluşların yardımlarının yerine güvenilir bir şekilde ulaşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Kaymakam Yüksel Ünal, "Yardımı yaparken kimseyi incitmek istemedik. Bunun yanı sıra vatandaşın ihtiyacını karşılamak, işsizlere iş kurmak, hayırsever ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız arasında köprü kurmak

istedik. Yardım yapmak isteyen kişi veya kuruluşlar, yardımı Halk Bankası Simav Şubesindeki hesap numarasına yatırırken ailenin bilgilerine de ulaşabilecekler. Kampanya sonunda yardıma muhtaç vatandaşların hesaplarında biriken paralar hiçbir kesintiye uğramadan benim talimatım ile vatandaş tarafından bankadan çekilebilecektir. Konuyla ilgilenen hayırsever vatandaşlar geniş bilgi için ‘www.simav.gov.tr.‘ adresine girip detaylı bilgi alabilirler" dedi.

Kaynak: İHA