Silifke‘den Rusya‘ya Limon İhracatı

Ukrayna ve Irak‘tan sonra Silifke‘den Rusya‘ya da limon ihracatına başlandı.

Silifke Limonu‘nu bundan sonra dünyanın her yerinde bulunabileceğini ifade eden Şahinoğlu Ticaret sahibi Mehmet Şahin, "Silifke‘de üretilen ve kalitesi yüksek olan Limonları Ukrayna ve Irak‘tan sonra Rusya‘ya ihraç etmeye başladık. Bu Silifke için çok önemlidir. Bölgemizde üretilen limonların birçok ülkede Pazar payı bulması üreticinin gelecek yıllarda yüzünü daha da güldürecektir" dedi.

İhracat edilecek olan limonların tek tek seçildiğini ve büyük zahmetler sonunda tüketiciye ulaştırıldığını belirten Şahin, "İlçe genelinde üretilen Limonların Rusya, Ukrayna ve Irak‘ta daha fazla Pazar payı bulması için ince eleyip sık dokuyoruz. Boy boy ayırdığımız Limonları en ince ayrıntısına kadar seçip, öyle paketliyoruz. Ambalajlama aşamasında dahi her şeyin en kalitesini yapmaya çalışıyoruz. Hiçbir ilaç kalıntısı olmadan, sınırlarda sorun yaşamadan limonlarımızı ihraç ediyoruz" dedi.

Günlük ortalama 50-70 ton arası limon işleme kapasiteleri olduğunu vurgulayan Mehmet Şahin, "Bölgemizde limon depolama ve paketleme tesislerinin sayısının arttırılması gerekiyor. Narenciye üretiminin yaygın olarak yapıldığı Silifke‘de paketleme ve soğuk hava depolarının artması demek, ihracatta daha fazla pay almamızı sağlayacaktır. Böylelikle üreticimizin büyük emekler harcayarak ürettiği ürünü daha iyi fiyatlarda alıcı bulacaktır" dedi.

Kaynak: İHA