Proje Yarışmasında Bayburt Farkı

Erzurum’da yapılan ve yedi ilin katıldığı Türkiye çapında bölgeler arasında Beceri tabanlı proje yarışmasında dereceye girerek Ankara’da yapılan Türkiye finallerinde 3 birincilik bir ikincilik bir de üçüncülük alan proje sahibi okullar Vali Kerem Al tarafından Valilik makamında kabul edilerek ödüllendirildi.

Yarışmada dereceye giren okullar arasında; İki projeyle Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi bir projeyle Aydıntepe Halk Eğitim Merkezi, bir projeyle Aydıntepe Çok Programlı Lisesi bir projeyle Anadolu Sağlık Meslek Lisesi oldu.

2010 – 2011 Eğitim Öğretim yılı proje tabanlı beceri yarışmasında kabul edilen beş projeden İlde ve bölgede birinci olan proje Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi yarışma gurubu Üretim ve Teknoloji hizmetleri grubunda “Hareketli Lavabo Projesi” projenin konusu Lavaboların insan yaşamındaki yeri ve önemi bu projede amaç; Lavaboları teknolojinin imkanlarını kullanarak engelli, engelsiz, çocuk ve yaşlı demeden her insanın rahatlıkla kullanabileceği hale getirmek, emniyetli bir ortam yaratmak, su israfını önlemek, ülke ekonomisine katkıda bulunmak.

İlde ve bölgede birinci olan diğer bir proje, Aydıntepe Halk Eğitim Merkezi, yarışma gurubu ise Turizm Hizmetleri grubunda “Değer Katan Tarih” adlı proje. Projenin konusu; İlimize ait tarihi ve kültürel değerlere sanat ile değer katılıp, tanıtımının yapılması. Projenin amacı; Halk Eğitim merkezlerinde eğitim alan kursiyerlerin yaratıcılığının geliştirilmesi, kursiyerlerin girişimcilik ruhlarının geliştirilmesi, tarihi ve kültürel değerlerin sanatla harmanlanarak tanıtımının yapılması, kursiyerlerin gelir elde ederek aile ve kendi ekonomisine katkı sağlamaları.

İlde ve bölgede birinci olan projelerden bir diğeri ise Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi. Bilgi ve İletişim Hizmetleri grubunda olan Projenin adı “Elektrokart” Konusu Mikroçipli smart kartların kodlanarak kişisel bilgilerin saklanması. Projenin amacı; kişisel bilgilerin güvenli fonksiyonel ve çok amaçlı kullanabilmek. İlde ve bölgede ikinci olan proje Aydıntepe Çok Programlı Lisesine ait yarışma gurubu Tasarım ve Uygulama Hizmetlerindeki projenin ada“Çevir Çevir Öğren” Konusu okul öncesi dönemdeki çocuklara çeşitli temel kavramların öğretimi, onların kişisel ve psikomotor gelişimi. Amacı; okul öncesi çocukların temel kavramları eğlenerek öğrenmelerini sağlamak ve problem çözme becerilerinin gelişimini desteklemek. İlde ve bölgede üçüncü olan proje Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ait olup, yarışma grubu Sağlık Hizmetleri grubu projenin adı “Antimikrobiya 1 Bitkisel Sabun” konusu Nano teknolojisi kullanılarak(gümüş, çinko, iyonları) bitkisel karışımlarla (kekik, lavanta, papatya, vb.) destekleyerek el ve vücut temizliğinde kullanmak amacı; Mikro organizmaların temasla bulaşmasını önlemek, ter ve kokuların önlemek, temiz bir cilt bakımı sağlamak oluşabilecek cilt hastalıklarını önlemek, ciltte enfeksiyona neden olan alerjileri ortadan kaldırmak, antihistaminik tedavisine olan ihtiyacı zayıflatmak.

Ülke genelinle büyük bir başarı kazanan projeler ve proje sahipleri ödüllendiren Vali Kerem Al; “Sizleri tebrik ediyorum başarılarınızın devamını diliyorum. İlimiz adına sevindirici bir durum yedi il arasında dereceye girerek üç birincilik bir ikincilik bir üçüncülük bizim için kıvanç verici bir durum Sizlerin adına kendi adıma ve ilimiz adına çok sevindim. Bizi çok mutlu ettiniz. Hepinize çok teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi

Kaynak: İHA