Ortaca’Da Bayanlara Kanser Semineri Verildi

Ortaca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Birimi işbirliğinde “Kanser Haftası” etkinlikleri kapsamında Ortacalı Bayanlara kanser hastalığıyla ilgili seminer verildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Toplum Sağlığı Biriminden Dr. Sevgi Demir tarafından verildi.

Kanser haftası etkinliği kapsamında verilen kanser hastalığı ile ilgili bilgi veren Toplum Sağlığı Birimi Doktoru Sevgi Demir; “Bilindiği gibi kanser hastalığında ilk teşhis çok önemlidir. Meme Kanseri, rahim ve rahim ağzı kanserleri yaygın bulunmaktadır. Bayanlarımız kendi becerileri ile kendilerine nasıl kontrol etmelerini gerektiğini slayt gösterimi ile bilgiler verdik. Bayanlarımız ilgi gösterdiler. Kanser hastalığında ilk teşhis çok önemlidir. Geç kalındığında geri dönüşü olmayan bir hastalıktır. Bilhassa bayanlarımıınz meme kanserine çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Bayanlarımız kendileri de kontrol ederek tespit edebilirler. Burada nasıl kontrol etmelerini gerektiğini gösterdik.”diye konuştu

Kaynak: İHA