Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül:

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Yapılan hizmetleri halkın dikkatine taşımak lazım. İktidarımızda yapılan hizmetleri, Birleşmiş Milletler filan yapmadı. Bizden önce iktidarlar vardı, niye o hizmetler yapılmadı" dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AK Parti Tire İlçe Teşkilatını ziyaret etti. İlçe binasında partililere seslenen Gönül, AK Parti hükümetinin icraatlarını vatandaşlara anlatmanın çok önemli olduğunu söyledi. Hükümetin son iki seçimde büyük başarılara imza attığını söyleyen, 12 Haziran‘daki seçimlerde de oylarını artırarak seçimi kazanacaklarını savunan Bakan Gönül, seçime adeta düğüne, bayrama gider gibi girdiklerini söyledi.

Genel seçimlerinin yaklaştığını, siyasette seçimin olmadığı dönemlerde heyecanının fazla olmadığını anlatan Gönül, "Heyecanlı günlere yaklaşıyoruz. Seçim bizim için kendimizi test edeceğimiz gün. Ama şurasını iftiharla söylüyorum ki sizlerin desteğiyle iktidara gelmiş olan kadrolar, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere üçüncü seçime adeta düğüne, bayrama gider gibi gidiyor. Bu çok kolay bir şey değil. Yani iki dönem ülkeye hizmet edeceksiniz ve bu hizmet zarfında yapılan işler dolayısıyla hamdolsun

alnınız açık olacak, arkanızda halkın desteği eksilmemiş olacak, hatta artmış olacak. Bu bizim tarihimizde ancak bir kere oldu. O da Demokrat Parti‘nin 1957 seçimleriydi. Oyunu bir hayli düşürse de yine iktidarda kalabildi" diye konuştu.

Genel seçimlere girilirken, partinin oyunu artırmanın yolunun yalnızca hizmet yapmakla olmadığını belirten Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ‘‘Asıl mesele iki yerde kilitleniyor. Birincisi hizmeti başa kalkmamak lazım. Hizmet, adı üstünde vazife. Zaten onun için gelmişiz. Mümkün mertebe insanların kalplerine girmek lazım. Bu hizmeti insanların kalplerine girmenin bir aracı olarak kullanmak lazım. Yani insanların mantıklarına hitap etmek, yapılan hizmetleri dikkatlerine taşımak lazım. Yapılan hizmetleri

Birleşmiş Milletler filan yapmadı. Bizden önce iktidarlar vardı, niye o hizmetler yapılmadı? Şimdi biz ümit ediyoruz ki oyumuzu artırarak bu seçimi alacağız. İkincisi her ne olursa olsun ne hizmet yaparsanız yapın, seçim sandıkta kazanılıyor. Sandığa hakim olamayan, sandığın sonucuna da hakim olamaz. ‘Üç, beş oy önemsiz‘ denemez. Çünkü İzmir‘deki sandık sayısı 10 bine yaklaşıyor. Bir hata, 10 bin oy demek. İkinci bölgede bu yüzden çok az bir rakamla bir milletvekilliğini kaybettik. Sandıklara sahip olmak,

seçime sahip olmak demek. Amacımız milli iradenin Ankara‘ya doğru yansıması. Yoksa sandıktan fazla oy istediğimiz yok. Onun için diyoruz ki gönüllere girelim. İnsanlar sandıklara gitsinler ve bu hallolmuş olsun" dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Tire gezisinde Kaymakamı Hüseyin Ergi‘yi de makamında ziyaret ederek ilçe hakkında bilgi aldı.

Kaynak: İHA