Mhp‘den Ak Parti‘ye Eleştiri

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Başkanlık Divanı Üyesi, Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, "AK Parti döneminde ne yazık ki vatandaşın sıkıntıları sona ermemiştir" dedi.

Ordu Gazeteciler Derneği‘nde basın toplantısı düzenleyen Metin Çobanoğlu, iktidar partisini eleştirerek halkın sıkıntılarını anlamamakta direndiğini söyledi. İktidar partisine seslenen Çobanoğlu, "İktidara geldiğiniz 2002 yılından bugüne 4 defa seçim oldu. Her seçimde de vatandaş size oy verdiğine göre vatandaşımızın hiçbir sıkıntısı yok. Ama sokağa çıktığımızda sokak öyle demiyor. Türkiye‘yi dolaştığımızda Türkiye öyle demiyor. Vatandaşlarımızın sıkıntıları ne yazık ki sona ermemiştir" dedi.

İktidarda da vatandaşın problemlerini çözmek gibi bir gayret gözükmediğini kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, "Bu seçimlerde de iktidar vatandaşın problemleriyle değil, değerler üzerinden siyaset yapıyor. Bir Anayasa hazırlanacağını, hatta hatta geçen gün Başbakan‘ın yaptığı bir açıklamayla da Başkanlık sistemiyle ilgili bir referanduma gidileceğini ifade etti. Bunun anlamı şudur. Yine sanal bir propaganda gayreti içinde, işçimiz, memurumuz, esnafımız, çiftçimiz, emeklimiz ve

işsizimizle ilgili en ufak bir vaatleri olmayacaktır" diye konuştu.

"DIŞ POLİTİKA İNANDIRICILIKTAN UZAK"

Türkiye‘nin dış politikada geriye doğru gittiğini savunan Çobanoğlu, "Biz iki ileri, bir geri dış politikada inandırıcılığımızdan uzak bir noktaya geldik. Geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak‘ta Barzani yönetimini ziyaret etti. Bizim yıllardan beri devlet politikası olarak uygulamadığımız en önemli şey Irak‘la ilgili, Irak‘ın toprak bütünlüğüyle ilgiliydi. Sayın Başbakan bu devlet politikamızdan vazgeçerek, Irak‘ta Barzani ile bir araya gelmiş, Türkiye‘de ay yıldızlı bayrağımızın yanında bir başka bayrağın

dalgalanmasının istendiği bir ortamda bir araya gelmiştir. Bunu doğru bulmuyoruz. Türkiye‘nin geleceği ve çıkarlarına aykırı olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA