Klasik Arabalar Cepa Avm‘de

CEPA Alışveriş Merkezi, tasarımları ve otomotiv sektörüne getirdiği yeniliklerle tüm dünyada ‘klasik‘ olarak kabul edilen ve koleksiyonerlerin gözdesi olmuş birbirinden özel 17 otomobile ev sahipliği yapıyor.

CEPA Alışveriş Merkezi‘nde, 1-21 Nisan tarihleri arasında sergilenecek 17 klasik arabanın tümü Şaban Karamancı‘ya ait. Sergide, 1960‘lı ve 70‘li yıllarda çevrilen ‘kült‘ Türk filmlerinin vazgeçilmez otomobilleri 1957 Chevrolette, 1956 Ford Crown Victoria, 1959 ve 1966 Cadillac Coupe de yer alıyor. Yenilikçi tasarımı ile otomotiv tarihinde ilklere imza atan Ford‘un efsane klasiği 1967 Mustang, lüksün ve sportifliğin sembol otomobili 1971 Corvette, ihtişamın ve konforun simgesi 1966 Cadillac Coupe de

Ville, serginin öne çıkan modelleri arasında. Ön atrium alanında sergilen ve koleksiyonun en nadide aracı ise 1931 model Ford A Rumbler Seat. 80 yaşındaki efsane araba, ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği otomobil.

Sergide ayrıca, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel‘in de kullandığı Caddilac marka makam aracı da yer alıyor.

CEPA Alışveriş Merkezi Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgür Kalyoncu, bu sergiyi açmalarının amacının, ‘insanların otomobil tarihine damgasını vurmuş otomobil markalarını daha yakından görmeleri‘ olarak ifade ederek, "Sergimiz 17 araçtan oluşuyor. Bu araçlar arasında Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal‘ın kullandığı Cadillac makam aracı da bulunuyor. Ayrıca, sergide yer alan araçlardan bazıları 1960‘lar ve 70‘lerde çevrilen Yeşilçam filmlerinin başrol oyuncuları diyebiliriz. 1956 ve 1957 model

Chevrolette‘ler Ayhan Işık‘ın filmlerinde boy gösteriyordu. Fatma Girik‘in oynadığı ‘Şoför Nebahat‘ filmde de 1956 model Ford Crown Victoria kullanılmıştı" diye konuştu.

Sergiye gezen Başkentliler, klasik araçlar önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirirken, TV dizilerinde gördükleri bu arabaları yakından görmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler.

Kaynak: İHA