Kilisliler, İthal Adaylardan Rahatsız

Kilisliler, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde bazı siyasi partilerden aday adayı olanların kentte seçmen dahi olmadığını ifade ettiler.

Kilisliler, her seçim öncesi kente çeşitli siyasi partilerden aday adayı olmak için gelenlerin bulunduğunu belirterek, "Bu adayların bir çoğu Kilis‘e yılda bir kezde dahi olsa gelmiyor. Hatta içerisinde Kilisli olmayanlar dahi var. Kilis‘ten milletvekili olmak isteyen aday adaylarından bazıları Kilis‘te seçmen dahi değil, hatta bir kaç tanesi bırakın Kilis‘i, Türkiye‘de seçmen dahi değil, yani oy hakkı yok. Milletvekili adayı olmak isteyenler içerisinde Kilis‘in kaç mahallesi olduğunu bilmeyenler var.

Hatta bir tanesi kente geldiğinde aday adayı olacağı siyasi partinin yerini sormuş, vatandaşlar ise partinin bulunduğu caddeyi söyleyince, o hangi tarafta demiş, Kilis‘in kendi değerlerine sahip çıkan bu memleketin havasını koklayan, suyunu içen Kilis ile hiç bir zaman bağını koparmamış insanların aday olması gerekiyor. İthal adaylar istemiyoruz" şeklinde konuştular.

Kaynak: İHA