“Kanserde Erken Teşhis Önemli”

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Kayseri Şubesi, Kanser Haftası’nı kutladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Kayseri Şubesi Başkan Yardımcısı Ayşe Erülgen, Tıbbi Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Operatör Dr. Metin Özkan ve öğrenciler katıldı. Programda basın açıklamasında bulunan Erülgen, 1-7 Nisan arasının Kanser Haftası olarak kutlandığını belirterek, "Bu haftanın kutlanma amacı, ilk sıralarda ölüm sebebi olarak düşünülen kanserin, halk tarafından biraz daha dikkat çekmesi, kanserle mücadele anlamında yapılabilecek bir şeylerimizin olduğunu, hatta daha yoğun şekilde halkımıza ulaştırmak" diye konuştu.

Op. Dr. Özkan da, kanser hastalığının halk arasında oldukça korkunç bir hastalık olarak bilindiğine, ancak bunun yanlış bir düşünce olduğuna dikkat çekerek, "Birçok insan kansere yakalandığında kötü bir tablo çizer. Tabi olayın boyutları bu kadar kötü değil. Aslında kanser erken dönemlerde yakalanabilirse insanlar normal yaşamlarını sürdürebilirler" diye konuştu.

Kanser tedavilerinde son dönemde iyi gelişmelerin olduğunu söyleyen Özkan, "Bu bağlamda kanser hastalarının yaşam sürelerinde oldukça anlamlı uygulamalar meydana geldi. İnsanların bu tür kuruluşlara önem vermesi gerekir. Özellikle meme kanseri kadınlara daha çok bilinçlendiğini ve bize başvuran hastaların daha erken dönemde başvurdukları gözlemleniyor. Diğer kanser hastalıkları için de böyle olmalı. Artık daha erken dönemlerde tedavi etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA