Kadınlardan ‘Güçlüyüz’ Mesajı

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin paydaşı olduğu ve Ka-Der’in koordinasyonunda yürütülen ‘Eşitiz, O Halde Güçlüyüz’ projesi, Merinos AKKM’de kamuoyuna tanıtıldı.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi, Sosyal Politikalar Merkezi Derneği (SOMER) ve Kadının Statüsü Derneği’nin paydaşı olduğu Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği’nin (Ka-Der) koordinasyonunda yürütülen ‘Eşitiz, O Halde Güçlüyüz’ projesi, Avrupa Birliği Yerel Düzeyde Sivil Katılımın Güçlendirilmesi programınca kabul gördü. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından ortaklaşa finanse edilen proje, Bursa Kent Konseyi ofislerinde tanıtıldı.

Kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Ka-Der Bursa Şube Başkanı Dilek Üzümcüler, “15 sivil toplum kuruluşu ile birlikte toplumsal cinsiyetin farkına varılmasını amaçlıyoruz. Proje kapsamında her STK’dan 3 üye olmak üzere toplam 45 kadın eğitici eğitimi alacak. Eğitici olanlar daha sonra bu eğitimleri üyelerine verecekler. Projemizin süresi 6 aydır. Süre boyunca belediye meclis üyelerine, il genel meclis üyelerine eğitim vermeyi hedefliyoruz. 6 ay sonunda ise tüm dernekler ve paydaşlarla yaptığımız etkinliklerin kitap ve broşürleri basılacak, fuar düzenlenecektir. Hedefimiz, bin kadına ulaşmak olacaktır” diye konuştu.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık ise, kendi bünyelerinde ‘Kadının Siyasi Yaşamı Çalışma Grubu’nun bulunduğunu hatırlatarak, yaptıkları çalışmaların ‘Eşitiz, O Halde Güçlüyüz’ projesiyle örtüştüğünü dile getirdi. Projenin paydaşı olmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Sarıbıyık, karar alma mekanizmalarında daha fazla kadının yer alması yönünde projenin başarıya ulaşmasını temenni etti.

Kadının Statüsü Derneği adına konuşan Kamile Yıldırım, projenin başarıya ulaşması için dernek olarak gerekli desteği vereceklerini ifade etti. Konuşmaların ardından ‘Eşitiz, O Halde Güçlüyüz’ Projesi Koordinatörü Burcu Üzümcüler tarafından proje hakkında bilgi verildi.

Kaynak: İHA