Kaddafi‘nin Paralı Askerleri Camiyi Bombaladı

Kaddafi‘ye bağlı paralı askerler bu gün Brega‘nın doğusu ve Ecdebya‘nın batı girişine kadar yaklaşarak bölgeyi bombaladı. Ecdebya‘nın batı girişinde konuçlanan onlarca muhalif savaşçı, şehri müdafaa etmek için gerekli hazırlıkları tamamladı.

Ecdebya‘nın doğu girişinde yer alan camide dinlenen ve hazırlık yapan grup, caminin Kaddafi‘nin paralı askerleri tarafından bombalandığını, camideki bütün Kuran‘ı Kerim‘lerin ise yakıldığını söyledi.

Ali Halife Abdullah Şerif, Kaddafi‘ye bağlı birliklerin caminin minberine zarar verdiklerini ifade ederek, Kuran‘ın Kerim‘in caminin içinde yakıldığı belirtti.

Şerif, ‘‘Bingazi‘ye saldırmak için geldiklerinde bu camiye roket saldırısı düzenlediler. Kuran‘ı Kerimleri toplayıp burada yakmışlar. Şu caminin duvarlarına bakın kaç tane delik var. Kaddafi‘nin paralı askerleri çocukları ve kadınları kaçırdılar. Önlerine çıkan her şeyi yakıyor yıkıyorlar‘ ‘dedi.

Ali İbrahim ise ‘‘Oğlumu buraya silah kullanmayı ve savaşmayı öğrenmesi için gönderdim. Paralı askerler genel olarak Çad ve Nijerya gibi Afrika ülkelerden. Maalesef Kaddafi‘nin paralı askerlerinin içinde Cezayirli olanlar da var. Brega, Ecdebya ve Ra‘s Lanuf‘taki bütün evleri harap ettiler‘‘ dedi.

Hür devrimci savaşçıların Libya‘yı özgürleştirmek için savaştığını söyleyen Selim Muhammed, "İnşallah Libya özgürlüğüne kavuşacak. Allah‘ın izniyle onu yakalayacağız ve hapse atacağız. Biz Bin Cevad‘a kadar ilerlemiş, Sirte‘ye yakınlaşmıştık. Taktik olarak Brega‘ya kadar dönmemizi söyledikleri için buraya geri döndük‘‘ dedi.

Kendisini savaşa annesinin gönderdiğini söyleyen Abdullah Mücahid ise ‘‘Biz çok katı bir zulme uğradık. 42 yıldan bu yana baskı altında yaşıyoruz, özgürlük nedir hissetmedik. İnşaallah biz kazanağız, zafer Allah‘ın izniyle bizim olacak. Ben devrimcilerden biriyim. Vallahi Kaddafi pişman olacak. O ölümü görecek ama ölemeyecek. Libyalı olduğuna ve bizi 42 yıl bu şekilde yönettiğine pişman olacak" dedi.

Kaynak: İHA