Gül: Aynı ciddiyetle devam edecek

Ergenekon davasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Öz'ün görev değişikliği devletin zirvesi ve siyasetin gündemine oturdu.

Gül: Aynı ciddiyetle devam edecek
Zekeriya Öz‘ün özel yetkisi elinden alındı (Son Detaylar)

HSYK'nın görevini yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, "Soruşturmanın aynı ciddiyetle devam edeceğinden tereddüdüm yok" dedi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yaptığı atamalar gündemdeki sıcaklığını koruyor. Özellikle Ergenekon davasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün görev değişikliği siyasilerin gündemindeydi. Devlette devamlılık olacağını belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ergenekon davasının aynı ciddiyetle sürdürüleceğinden şüphem yok" dedi.

"Hiçbir terddüdüm yok"


Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde Diyabet ile Mücadele Projesi'nin tanıtım toplantısı sırasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ergenekon savcıları Zekeriya Öz, Fikret Seçen ve Ercan Şafak'ın terfi ettirilip özel yetkilerinin alınmasını "Devletin işinde devamlılık olur" sözleriyle yorumlayan Gül, atamaların kanunlara göre yapıldığına dikkati çekti. Ergenekon davasıyla ilgili sürecin aynı ciddiyetle devam edeceğinden tereddüdü olmadığını vurgulayan Gül şöyle devam etti:

"HSYK'nın bu kararın dava sürecinde olumsuz bir etkiye yol açmayacağını ve yargının kendi içinde daha bağımsız karar verme sürecinde güçleneceğini düşünüyorum. Yargı süreci devam ediyor. Bugünün yargısı düne göre çok daha güçlüdür. HSYK'nın tasarrufunu anlayışla karşılamak bence en doğru olanıdır."
"Yargılamayı yapan savcılar yeni görevlerine terfi ettiler. Dava geneliyle ilgili olarak hukuk, kanunlar ne diyorsa herkes ayrım yapmadan buna devam eder" diyen Gül, yargılama sürecinin hızlı devam etmesinin de en büyük arzusu olduğunu belirtti.