Fıkrı Saglar Secım Burosu Actı

CHP‘ye donmek icin yaptigi basvuru Parti Meclisi tarafindan reddedilen Fikri Saglar, alinan karardan dolayi kimseye kirgin olmadigini belirterek, "Ben kalpten CHP‘ye, sola ve sosyal demokrasiye bagli bir insanim" dedi.

Fikri Saglar, 12 Haziran‘da yapilacak olan genel secimlerde CHP‘ye destek vermek amaciyla Mersin‘nde secim burosu acti. Acilista konusan CHP Toroslar Ilce Baskani Adnan Gundogdu, Saglar‘in partiye geri donus icin yaptigi basvurunun PM tarafindan reddedilmesini bir kaza olarak nitelendirdi ve bu kazanin bir once duzeltilecegine inandigini soyledi. Fikri Saglar ise, halkin karsisina alni acik ve basi dik bir vaziyette ciktigini, kendi basinin dik olmasinin kendisine inanan ve guc veren insanlarin da

basinin dik olmasi anlamina geldigini kaydetti. Yillar sonra CHP‘lilerle bir arada olmanin kendisi icin son derece duygusal bir anlam ifade ettigini ifade eden Saglar, "Ben kagit uzerinde CHP‘nin uyesi degilim. Parti Meclisi uyelerinin almis oldugu kararin gerekcesini bilmiyorum ama onlara kizmis, uzulmus ya da kirilmis degilim. Beni kabul etmediklerini soylediler ama ben kalpten CHP‘ye, sola ve sosyal demokrasiye bagli bir insanim. Benim kagit uzerinde yerimin olmasi, benim icin cok da onemli

degil. Benim dusunce olarak ve kalben nerede oldugumu onemlidir. Onumuzde onemli bir secim var ve bu secimde icinde bulundugumuz ortamdan kurtulmamizin tek bir yolu var, o da Kemal Kilicdaroglu baskanligindaki CHP‘nin iktidara gelmesidir" dedi.

Saglar, partinin uyesi olmamasina ragmen 12 Haziran secimlerinde CHP‘nin iktidar olmasi icin var gucuyle calisacagini da belirtti.

Kaynak: İHA