Fatura ABD ve İsrail'e kesildi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınır kapısında ticari araç ile günü birlik giden gelen Suriyeliler 'Suriye'deki olayları Amerika ve İsrail düzenliyor' diyerek, ülkelerindeki kargaşanın sorumlusu dış güçler olarak gösterdi.

Fatura ABD ve İsrail'e kesildi
Suriye‘de hükümet istifa etti (Son Detaylar)

Suriye halkı olarak barış ve huzur içerisinde olduklarını ve hiçbir şeylerinin eksik olmadığını dile getiren Suriyeliler, diğer yurttaşlara seslenerek "Dış güçlerinin oyununa gelmeyin" uyarısında bulundular. Suriye Telabyat ilçesinde oturan ve sınır kapısında ticari taksi kullanan İbrahim El-Dibov ülkelerinde yaşanan olayları büyük bir üzüntü içerisinde izlediklerini ifade ederek, "Biz liderimiz olan Hafız Beşar Esad'ı seviyoruz. Biz ülkemizde bozgunculuk ve düzensizlik istemiyoruz.

Ülkemizdeki bu kargaşanın müsebbibi Amerika ve İsrail'dir. Biz liderimiz Beşar Esad'tan memnunuz. Biz Telabyat bölgesinde yaşayan insanlar olarak ülkemizin her hangi bir zarar görmesini istemiyoruz. Devletimiz zaten yeni düzenlemeler yapmakta ve bu anlamda ilk adımlar atmaktadır. Ülkemiz emin bir ülkedir ve biz liderimizle birlikteyiz ve güvendeyiz" dedi.

Ülkelerinde yaşanan olayların tek sorumlusu olarak dış güçler olduğuna da işaret eden El-Dibov, "Ülkemizde kargaşa çıkaranlar, dışarıda oturup Amerika ve İsrail'den para alan paralı bozgunculardır. Bu güçler ülkemizde bozgunculuk ve kargaşa çıkarmak isteyen güçlerdir, biz bunları tasvip etmiyoruz. Bu ülkenin insanları olarak birbirimizden zarar görmüş değiliz ve huzur içerisinde yaşamaktayız. Süriye'de kargaşa çıkaranlar, inşallah kendileri bu kargaşanın altında kalırlar. Bizler müslümanlar olarak aramızda herhangi bir sorunumuz yok ve bizler mutluyuz" diye konuştu.

Suriye'nin Rakka kentinde ikamet eden Abdurrahman El Halaf ise "Ben Rakka'da ikamet etmekteyim. Hudut kapısında çalışmaktayım. Hepimiz reisimizden memnunuz. Amerika ve İsrail birilerini ülkemize sokarak bozgunculuk yapmaktadırlar. Hepimiz liderimiz Beşar Esad'tan ve hükümetinin yanındayız. Biz reisimizden memnunuz ve ona her şeyimizle destek veriyoruz" dedi.