Egeli Kadın Yazarlar Kuşadası‘nda

Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün‘ün Mart ay‘ını Kadın Ay‘ı olarak ilan ettiği ve tüm etkinliklerin kadın sanatçılar tarafından gerçekleştirildiği programın son etkinliği de yapıldı.

Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi‘nde; Egeli Kadın Yazarların "KENTİNSAN" ve "Savur Saçlarını Ege" kitaplarının sunumu yapılarak öykü ve şiirler okundu.

Egeli Kadın Yazarların (EKYAZ) sunumu Belma Özgün tarafından yapıldı. Özgün; 2003 yılında kurulan grubun kadın duyarlılığı ile birçok etkinlik, panel, söyleşiye katıldığını ve 2 kitabı bulunduğunu söyledi.

Emel Kayın, "Kent ve İnsan İlişkisinde Kadın" söyleşisini yaparken, Komşuluklar, Yalnızlıklar" bölümünde kentin gündelik yaşantısında özlemi duyulan yakınlıkları ve giderek yalnızlaşan insanı anlattı.

"Savur Saçlarını Ege" kitabı da 27 yazarın ortak çalışması olarak sunuldu. Kitapta; Ege ve kadının her yönden irdelendiği duyarlı ve eleştirel öyküler yer alıyor. Ege‘nin çam kokan dağlarından Aydın Ovası‘na, Kuşadası sahilinden , Bodrum‘undan Demirci‘nin dağ köylerine, İzmir‘in Kordonboyu‘ndan Tepecik semtine dek okurları uzun yolculuklara çıkarıyor yazarlar. Kimi öyküler emeği öncelerken kimi öyküler aşkı, kimileri de doğayı ve insan ilişkilerini, bu ilişkilerdeki küçük duyarlılıkları ön plana

çıkarıyor.

Filiz Gülmez, Güzin Oralkan, Harika Külçur, İlkiz Taşdelen, Saime Bircan, Nevin Konuk‘da şiirleri ile etkinliğe katıldı. Yazar ve Şairler "Savur Saçlarını Ege" ve "KENTİNSAN" kitaplarını imzaladı.

Kaynak: İHA