Beyşehir‘de Kütüphane‘ye İlgi Artıyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, geçen yıl kütüphaneden yararlanan okuyucu sayısının 57 bin 332 olduğu bildirildi.

Beyşehir Halk Kütüphanesi Müdürü Kemal Yeşilyurt, bu yıl 47’ncisi kutlanan Kütüphaneler Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl Beyşehir’de kütüphaneden istifade eden okur sayısının 57 bin 332 olduğunu bildirdi.

Bu rakamın 27 bin 629’unun yetişkin, 29 bin 703’ünün ise çocuklara ait istatistik olduğunu belirten Yeşilyurt, “İlçe Halk Kütüphanemizin 2010 yılı kitap sayısı 22 bin 853’tür. 2010 yılı kayıtlı okuyucu sayımız da 951 kişidir” dedi.

Açıklamasında, kütüphanelerin ve okumanın da önemine dikkat çeken Yeşilyurt, “Kütüphaneler, her toplum için önemli olmuştur. Hemen hemen her il ve ilçede, hatta çoğu kasabalarda bile kütüphaneler bulunmaktadır. Bugün artık kütüphaneler sıkıcı yer olmaktan çıkarak, okuma alışkanlığının kazanılmasında, ödev ve araştırmalarda en etkin rolü üstlenmektedir. Günümüzde kütüphanelerden en çok öğrencilerimiz yararlanmaktadır. Kütüphaneler öğrencilerimizin serbestçe derslerine çalıştıkları, ödevlerini yaptıkları, roman, hikaye ve şiir kitapları okudukları veya evlerde okumak için ödünç aldıkları, yeni okuma salonlarında bulunan günlük gazeteler ve aylık, yıllık ve çeşitli sürelerde çıkan dergilerin yer aldığı mekanlar olagelmiştir. Ayrıca son dönemde kütüphanelerimizde ödev ve araştırma yapabilmek için internet ortamından da istifade edilebilmektedir” şeklinde görüş bildirdi.

Kaynak: İHA