Bayburt Üniversitesine İlk Madalya Boks Dalında

23-26 Mart tarihleri arasında Ordu’da düzenlenen ve 44 takımın katıldığı “Üniversiteler Arası Boks Turnuvası”nda Bayburt Üniversitesi Boks Takımı, takım halinde altıncı oldu.

23-26 Mart tarihleri arasında Ordu’da düzenlenen ve 44 takımın katıldığı “Üniversiteler Arası Boks Turnuvası”nda Bayburt Üniversitesi Boks Takımı, takım halinde altıncı oldu. Turnuvaya 52 kg.’de Barış Bostancı, 60 kg.’de Emre Çikot, 64 kg.’de Bayram Gembarov, 69 kg.’de Hüseyin Kılıçaslan ve 81 kg.’de Sami Görgülü olmak üzere beş sıklette katılan Bayburt Üniversitesi, Barış Bostancı’nın kazandığı gümüş madalya ile turnuvadan madalyayla dönerken Bayburt Üniversitesi de ilk madalyasını boks branşında kazanmış oldu

Bayburt Üniversitesi Spor Kulübü Akademik Danışmanı İzzet Uçar, boks takımıyla birlikte ziyaret ettiği Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’na destekleri için teşekkür ederek, bu yıl takımın yeni kurulmasından dolayı bir madalya ile döndüklerini ancak gelecek yıl takım halinde ilk üçe girecekleri sözünü verdi.

Bayburt Üniversitesi’nin ferdi ve takım sporlarında hızlı bir şekilde yapılandığını ve gelecek yıl düzenlenecek turnuvalar için 13 branşta antrenörler eşliğinde çalışmalara başlanıldığını belirten Uçar özellikle boks takımının çok iddialı olduğunu vurguladı. Uçar, Bayburtlu olan eski milli sporcu ve Milli Takım antrenörü Agah Dumlupınar’ın da boksörlerin çalıştırılmasında büyük emek verdiğini belirtti.

Bayburt Üniversitesinin sadece sosyal aktivitelerle değil sportif faaliyetlerle de öğrencilerine geniş imkânlar sunduğunu ifade eden Rektör Mollamahmutoğlu üniversitenin tanıtımında bu tür organizasyonlarda kazanılan başarıların önemli bir fırsat olduğunun altını çizdi.

Mollamahmutoğlu; “Üniversitemizde Atlı Spor Kulübü kurulması yönünde de çalışmalarımız var. Boks takımımız, atlı spor kulübümüz ve diğer branşlardaki takımlarımızın profesyonel ekiplerle mücadele edebilmesi için gerekli altyapıyı mutlaka sağlayacağız. Ancak burada şunu da belirtmek gerek: Bayburt Üniversitesi sporcuları sadece başarıya odaklanmamalı. Spor ahlakıyla, spor kardeşliğiyle, fair play ile beslenmeyen başarı gerçek başarı değildir. Onun için ben sizden başarının yanında örnek sporcular olmanızı da istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA