Batmanlı: Ortadoğu Birleşik Devleti Kurulmalı

Dicle Fırat Diyalog Grubu Genel Başkanı Muhittin Batmanlı,

Dicle Fırat Diyalog Grubu Genel Başkanı Muhittin Batmanlı,

Ortadoğu’daki sorunların çözümü için Türkiye, Irak, İran ve Suriye’nin içinde yer aldığı Ortadoğu Birleşik Devleti’nin kurulmasını önerdi.

Batmanlı, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Irak ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi‘ne yaptığı ziyareti son derece önemli bulduklarını belirterek, “Bizler bu ülkenin vatandaşları olarak Başbakan‘ımızın Barzani işbirliğini önemsiyoruz.” dedi.

Dernek binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması düzenleyen Batman, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Irak’ta ‘Müslümanlar kardeştir’ dediğini hatırlatarak, “Kardeşlik vazifesini yerine getirmemiz gerekir. Türklerin Anadolu’ya girişine Kürtler yardımcı oldu ve Osmanlı’da hiçbir soruna neden olmadılar. Kürt komutan Selahaddin Eyyubi Kudüs’ü özgürleştirdi. Bu kardeşlik için Türkler, Araplar ve Farsların devleti varken Kürtlerin de olmasının hakkı yok mudur?” diye konuştu.

Ortadoğu’daki sorunların çözümü için Türkiye, Irak, İran ve Suriye’nin içinde yer aldığı Ortadoğu Birleşik Devleti’nin kurulmasını önerdiklerini anlatan Batmanlı, “Biz Kürtler olarak İstanbul ve İzmir’e pasaportla gitmediğimiz gibi Bağdat’ta Ebu Hanife, Şeyh Abdulkadir Geylani ve Hz. İmam Ali ziyaretine; Şam’a sahabe türbelerine, Selahaddin Eyyubi’nin türbesine pasaportla gitmek istemiyoruz. Belki bu fikrimiz hayal gelebilir, ama gelecek bunu gösteriyor. Kardeşliğe, birliğe ve önderliğe giden yol budur.” şeklinde konuştu.