Bakan Günay‘dan Nilüfer‘e Kütüphane Ödülü

Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından “En İyi Halkla İlişkiler Uygulayan Kütüphane” ödülüne değer bulunan Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi’ne, ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay verdi.

47. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İzmir’de Efes Antik Kent’teki Celsus Kütüphanesi’nde düzenlenen törende, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “En İyi Halkla İlişkiler Uygulayan Kütüphane” ödülünü Nilüfer Belediyesi Akkılıç Kütüphanesi adına Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çakıcı ile Kütüphane Koordinatörü Zeynep Terzioğlu’na verdi.

Bu yıl aynı alanda iki belediyenin ödüle değer görüldüğüne dikkat çeken Günay, “Belediyeleri kütüphanelerin yaygınlaşması adına verdikleri bu hizmetlerinden dolayı kutlarım” diye konuştu.

Kitap paylaşımının Nilüfer’deki tek adresi olan Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi,  bir halk kütüphanesi anlayışıyla hizmet vermenin yanı sıra, farklı uygulamaları ve sosyal-kültürel faaliyetleriyle de dikkat çekiyor.

Rutin kütüphanecilik hizmetlerinin yanı sıra, görme engelliler kütüphanesi, yaşlı-hasta ve engelliler için evlere kitap servisi, engelliler için kütüphaneye ulaşma imkanı, Türk edebiyatının ünlü isimlerini Bursa’daki okurlarıyla buluşturan faaliyetler, imza günleri, çeşitli atölye çalışmalarıyla öne çıkan Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi, henüz 3 yıllık olmasına rağmen Türkiye’de farklılığıyla dikkat çekmeyi başardı.

2008 yılından bu yana kütüphanelerin yıllık faaliyetlerini okuyucuyla ilişkiler, okuyucu sayısındaki artış, kütüphane hizmetlerini kolaylaştırma, kullanıcıların memnuniyeti gibi kriterleri baz alarak değerlendiren Türk Kütüphaneciler Derneği, bu yıl Bursa Nilüfer Belediyesi-Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi’ni ödüle layık buldu.

1 Aralık 2007 tarihinde 10 bin kitapla açılan Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi bugün kitap sayısını 33 bine, günlük ziyaretçi sayısını 200’e çıkarmış durumda.

Kaynak: İHA