Adnan Saygun‘da Bahar Esintileri

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, bu hafta peşpeşe 3 ayrı konsere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

İlk olarak 5 Nisan Salı akşamı “Duo Smyrna” konseri İzmirlilerle buluşacak. Emre Sayarı‘nın “Viyolonsel”de, Ece Tokatlı Sayarı‘nın ise “piyano”da sahne alacağı konserin başlama saati 20.00. 7 Nisan Perşembe gerçekleştirilecek olan konserde, “Jerrold Rubenstein, Çetin Aydar ve Can Elbi Trio”, sanatseverlere müzik ziyafeti verecek. Viyola sanatçısı Çetin Aydar; dünyaca ünlü keman sanatçısı Belçikalı Jerrold Rubenstein ile ülkemizin son yıllarda yetiştirdiği en iyi viyolonselcilerden olan Can Elbi, İzmirli sanatseverlerle buluşacaklar. Konser saat 20.00‘de başlayacak. Her iki konserin biletleri Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Gişesi‘nden, İzmir Sanat‘tan ya da www.izmir.bel.tr/kultursanat/anasayfa adreslerinden temin edilebilecek.

ROMANTİK ŞARKILAR

6 Nisan Çarşamba düzenlenecek olan “Romantik Şarkılar” konseri ise Alman sanatçı Anke Eva Blumenthal‘ı ağırlayacak. İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) orkestrasının yer alacağı konserde piyano sanatçısı Eva Blumenthal‘e Altuğ Dilmaç eşlik edecek. İkinci bölümde İZDOB orkestrası, İzmir Gençlik Senfoni Orkestrası ile birlikte çalacak. Saat 20.00‘de başlayacak konserde Schumann‘dan “Şair Aşkı” ile Frank Sinatra‘dan ve müziğin diğer önemli seslerinden unutulmayan seçme eserler yorumlanacak.

Biletler İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesi gişesinden alınabilecek.

Kaynak: İHA