Zengin, Adaylığını Açıkladı

DHMİ Erzurum Havalimanı’nda Makine Müdürü Yalçın Zengin görevinden istifa ederek AK Parti‘den Kars aday adayı oldu. Zengin, Adaylık başvurusu için Kars‘a doğru yola çıktı.

Bir süre önce hemşehrilerinin "aday ol" baskılarına dayanamayarak AK PARTİ‘den aday adaylığını açıklayan Yalçın Zengin, kamu görevinden istifa ederek resmi başvurusunu yapmak üzere Erzurum‘dan Kars‘a hareket etti.

ZENGİN ADAYLIK TERCİHİNİ YORUMLADI

Başvurusunun ardından seçim çalışmalarına başlayacak olan Yalçın Zengin, devlet hizmetine ara verdikten sonra, "Türkiye’de büyük değişimlere imza atan, ülkemizi dünyanın gelişmiş devletleri arasına sokan, demokrasinin önündeki engelleri birer birer kaldırarak özgürlüğün yolunu açan, dünyanın hayran olduğu bir liderin önderliğindeki Adalet ve Kalkınma Partisi‘nden aday oldum" dedi. Karslılarla ve Karsla ilişkisini hep sıcak tutan Zengin, bundan böyle hizmetlerini bir siyaset adamı olarak AKPARTİ saflarında sürdürmeye karar verdiğini ifade etti.

YALÇIN ZENGİN KİMDİR?

1962’de Kars’ın Sarıkamış ilçesinde doğdu.İlk, orta ve lise eğitimini Sarıkamış‘ta tamamladı.

1986 yılında Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin açmış olduğu sınavı kazanarak Erzurum Havaalanı’nda memur olarak göreve başladı.2006 yıllında Erzurum Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Makine bölümünü bitirdi.Halen DHMİ Erzurum Havalimanı’nda Makine Müdürü olarak görevine devam etmektedir.

Zengin; Kars-Ardahan-Iğdır Sosyal Dayanışma Vakfı ve TEMA Vakfı gönüllü üyesidir.

Yalçın Zengin, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: İHA