"Kör Bıçak" Grup Koz‘la Yeniden

Yaşar‘ın unutulmaz şarkısı "Kör Bıçak", Gökhan Durak, Burak Akçaoğlu ve Gökhan Kalafat isimli üç arkadaş tarafından kurulan KOZ‘un yorumuyla yeniden müzikseverlerle buluştu.

2006 yılında Gökhan Durak, Burak Akçaoğlu ve Gökhan Kalafat isimli üç arkadaş tarafından kurulan KOZ, ilk albümleri "Beklemeye Devam"ı şubat ayının ilk haftası Seyhan Müzik etiketiyle piyasaya çıkardı. Yenilikçi bir rock soundu taşıyan grubun adının KOZ olması, grup elemanlarının Beykoz‘da yaşamasından kaynaklanıyor. Aynı semtin havasını soluyan grup; Gökhan Durak (vokal) Burak Akçaoğlu (gitar) ve Gökhan Kalafat (bas gitar) üçlüsünden oluşuyor.

10 şarkının yer aldığı albümün ilk klibi ise Yaşar‘ın unutulmaz şarkısı Kör Bıçak‘a yapılan cover çalışmasına çekildi. Klibin yönetmenliğini hatırı sayılır birçok televizyon reklamı ve klibe imza atmış Emir Khalilzadeh yaparken; klipte KOZ‘a Yaşar ve ekranlardan da tanıdığımız 2007 Türkiye güzellerinden Gülşah Şahin eşlik etti.

Albümde Yaşar‘ın düeti ile renklenen ‘Kör Bıçak‘ dışında, müzik dünyasının önde gelen isimlerinden Eylem Pelit‘in de bir şarkının düzenlemesinde ve perdesiz bas gitar performansında imzası bulunuyor. Albümün prodüktörlüğünü Sarp Özdemiroğlu yaparken, mastering kısmında yine birçok kaliteli soundun altına imzasını atmış olan Çağlar Türkmen yer alıyor.

Grubun gitaristi Burak Akçaoğlu, bir araya gelme öykülerini anlatırken, "Koz, 2006 yılında bu kadro ile kuruldu. Zaten çok eski arkadaştık ve ayrı gruplarda, bazen de aynı projelerde çalıyorduk ancak KOZ olarak 2006 yılında bir araya geldik ve 1.5 yıl önce de ‘Haydi albüm yapalım artık‘ dedik" ifadelerini kullandı.

"MİSYONUMUZ, İNSANİ DUYGULARI YANSITMAK"

Vokalist Gökhan Durak, yola çıkarken etkilendikleri grup ve sanatçılar olduğunu belirterek, "Hatta kitaplar ve filmler bile var. Bu da ister istemez soundumuza yansıdı. M.F.Ö., Ünlü, Bülent Ortaçgil, Fikret Kızılok gibi isimlerle büyüdük. Bizim soundumuz bir KOZ soundu. Etkilendiğimiz her şeyden bir tutam var. İnsanların da zaten KOZ soundunu benimsemesi bizim için çok önemli" diye konuştu. Söz ve beste yaparken yaşantılarından ilham aldıklarını belirten Durak, "Genelde aşk, ayrılık ve hüzün temalı

şarkılar gibi görünse de gayet eğlenceli ve alay içeren şarkılarımız da yok değil. Biz müzisyeniz ve misyonumuz insani duyguları yansıtmak. Bizim gibi hisseden herkes bizim dinleyici kitlemiz" diye konuştu.

Bas gitarist Gökhan Kalafat ise hedefledikleri noktayı şu cümlelerle anlattı: "Klibi albümümüzün en değerli şarkılarından biri olan ‘Kör Bıçak‘ coverına çektik. Şarkı Türk popunun en sevilen slowlarından biri idi. Yaşar şarkıda bizlere sesiyle ve klibe de oyunculuğu ile katkıda bulundu. Televizyonlardan tanıdığımız sevgili Gülşah Şahin bizlere eşlik etti. Emir Khalilzadeh yönetmenliğinde mükemmel bir klip oldu. Bundan sonra konserlerimiz ve yeni şarkılarımızla dinleyicilerimizin karşısına çıkacağız. Yurt

dışından da çok iyi tepkiler alıyoruz ve orada da konserler vermek, oradaki dinleyicilerimize de ulaşmak istiyoruz."

Lansman konserinin 10 Mart Perşembe günü Jolly Joker Balans‘ta gerçekleşeceğini belirten Kalafat, "Dinleyicilerimiz bizimle ilgili gelişmeleri www.kozmuzik.com da bulabilir" dedi.

Kaynak: İHA