Görevlendirse ne olur görevlendirmese ne olur?

Beyaz Tv'de yayınlanan 'Derin Gündem' adlı programda Şamil Tayyar'ın 'Halk TV'nin satılmasıyla ilgili olarak görüşmeleri yapması için Durdu Özpolat görevlendirildi' iddiası üzerine yayına telefonla katılan Özpolat çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Görevlendirse ne olur görevlendirmese ne olur?
"BEN BÖYLE BİR GÖRÜŞME YAPMADIM"

Latif Şimşek’in ‘Halk TV’nin satılmasında Kılıçdaroğlu sizi görevlendirdi mi?’ sorusuna Özpolat, “Görevlendirse ne olur görevlendirmese ne olur? Sanki Sayın Tayyar yanımızda mıydı böyle bir görüşme olduğunda? Yani bir gazetecinin bir dedektif gibi görüşme oldu mu olmadı mı? Diye sanki olayın içindeymiş gibi kamuoyuna yansıtması çok yanlış” diye cevap verdi. Şamil Tayyar'ın, “Sayın milletvekili benim bu konuyu nerden öğrendiğim çok önemli değil biz bunu tartışmıyoruz. Siz böyle bir görüşme yaptınız mı yapmadınız mı biz bunu merak ediyoruz.. Beni suçlayarak olayı neden örtbas etmek istiyorsunuz” demesi üzerine konuya giren Özpolat, ‘Ben böyle bir görüşme yapmadım’ diyerek kendisini savundu.
 
"GAZETE DE KURARIM TELEVİZYON DA!"

Latif Şimşek’in “Durdu Bey siz sözlerinize ‘Olsa ne olur olmasa ne olur?’ diyerek başladığınız için ben de böyle bir şey var diyeceğinizi yani görüştüm demenizi bekliyordum” demesi üzerine söz alan Özpolat şöyle konuştu: Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu ülkede gazete de kurarım, televizyon da. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın hangi kanunu yasaklıyor kine bir medya kuruluşu kurmak için ya da bir medya ortaklığı kurmak için neden yasadışı bir işlem yapılıyormuş gibi değerlendirme yapılır ben bunu anlamıyorum.

"ASLA BİR MİLLETVEKİLİ BÖYLE BİR KOMPLOYA KARIŞMAZ
!"

Tekrar söz alan Latif Şimşek'in, ‘Soner Yalçın Ergenekon’a hizmet etmek için mi Halk TV’yi almak istedi’ şeklindeki sorusuna Durdu Özpolat şu cevabı verdi: Ya öyle şey olabilir mi? Nasıl bir milletvekili bir komplonun ya da bir alışverişlin içerisinde olabilir. Kaldı ki Şamil Tayyar da bilir ben yaşamım boyunca derin devletin ve kontur gerillanın karşısında olmuş bir insanım. Kontur Gerillanın zindanlarda tuttuğu, işkenceler yaptığı bir insanım. Benim darbeyle cuntayla işim olmaz. Ben yaşamım boyunca hep onların karşısında yer aldım, sivil tarafta yer aldım, sol tarafta yer aldım. Benim Egenekon ile onun yapısıyla hiç işim olmaz. Ben Soner Yalçın ile görüştüm. Ancak onunla görüşmemin sebebi Halk TV değildi. Sadece Soner yalçın ile değil ben Türkiye’nin bütün gazetecileriyle oturup bir yemek yerim. Çünkü bunu bir insanlık görevi sayarım.