Karabük‘te 113 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Karabük‘te, dün akşam başlayan kar yağışı kent merkezi ve ilçelerde etkisini giderek artırıyor.

Karabük‘te, kar yağışı sonrası bin 121 kilometre uzunluğunda 113 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, sekiz greyder ve bir kar bıçaklı ekip ile kapanan köy yollarını açmak için çalıştıklarını söyledi. Uzun, Karabük merkeze bağlı 19, Eskipazar ilçesinde 49, Eflani ilçesinde 6 köy, Ovacık ilçesinde 25 köy ve Safranbolu ilçesinde 14 köy yolu olmak üzere toplam 113 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti. İl Özel İdaresi Yapı ve İnşaat Müdürlüğü ekiplerinin sabahın erken

saatlerinden itibaren kapalı köy yollarını açmak için çalıştığını belirten Uzun, "Yer yer 50 santimetreyi geçen kar kalınlığında ekipler mücadele ederken, kar yağışı halen etkisini devam ettiriyor" dedi.

Tarihi Safranbolu ilçesi yağan karla birlikte beyaz gelinliğe büründü. Safranbolu‘da, belediye ekipleri kent merkezi ve mahalle aralarında tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Safranbolu‘nun Gayzebaşı mevkiinde bir öğrenci servisi yolun buzlu ve kaygan olması nedeniyle kayarak refüjlere çarptı. Ardından Yapı ve İnşaat Müdürlüğü ekiplerince araç kurtarıldı. Bu arada Safranbolu‘da bulunan yabancı turistler karın eşsiz güzelliği ile kartopu oynayarak fotoğraf çektirdiler.

Karabük Bartın ve Karabük Gerede karayolunda kar yağışı sonrası çok sayıda araç yolda kalırken, karayolları ekipleri kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Araçlarında zincir bulunmayan bazı sürücüler ise, ilkel şartlar içerisinde bagaja bindirdikleri insanlarla yolda ilerlemeye çalışıyor.

Kaynak: İHA