Kar Yolları Kapadı

Isparta‘da, dün öğleden beri devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Isparta‘da, dün öğleden beri devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar, özellikle dağlık bir bölge olan Sütçüler İlçesinde etkili olurken, Eğirdir İlçesi Aşağıgökdere köyü ile Sütçüler Çandır köyü arasında ulaşımı sağlayan yol dün akşam saatlerinde trafiğe kapandı. Yolda altı araç kara saplanırken, yolda kalanların durumu İl Afet Acil Durum Müdürlüğü‘ne bildirmeleri üzerine ekipler Sütçüler Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile irtibata geçti. Sütçüler Orman İşletme Müdürlüğü

ekipleri dozerle yolu açarak araçların kaldığı Harmanönönü mevkiine ulaşarak, 3 saat boyunca mahsur kalan 26‘sı taşımalı eğitim gören öğrenci olmak üzere toplam 57 kişiyi ciple kurtardı.

Öğrencilerin, Aşağıgökdere Köyü İlköğretim Okulu‘nda taşımalı sistemle eğitim gördükleri ve okul çıkışı servisle köylerine dönmek üzere çıktıkları yolda kara saplandıkları belirtildi. Isparta Orman Bölge Müdürü Yardımcısı Mehmet Bahar, yolun açılması sayesinde 60 aracın da ulaşımının sağlandığını söyledi. Okulların bir gün tatil edildiği Isparta‘da kapanan köy yolu olmadığı öğrenildi.

TEDAŞ Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışı nedeniyle sadece Eğirdir İlçesi Plaj Mahallesi‘nde elektrik panosunun yandığı ve bu mahalleye enerji verme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Kaynak: İHA