İşte eğitime ara verilen iller

Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı ulaşımı felç etti. Olumsuz hava koşulları nedeniyle yurt genelinde pek çok kentte eğitime ara verildi.Ankara Valiliği bir basın açıklaması yaptı ve işte detayları...

İşte eğitime ara verilen iller
11 Mart 2011 Cuma günü okullar tatil olacak mı? 11 Mart 2011 Cuma günü ile ilgili Ankara Valiliği'nden açıklama geldi. Ankara Valiliği  okulların tatil olup olmayacağı konusunda son noktay koydu.

İŞTE ANKARA VALİLİĞİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA:

Ankara Valiliği; "Kar yağışının etkisini giderek kaybetmesi ve hava sıcaklıklarının da artarak mevsim normalleri civarına çıkacağının Meteoroloji Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporlarından anlaşılmasıyla; Ankara ili mülkî hudutları dahilindeki resmî ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşlerde ara verilen eğitim öğretim hizmetlerine 11 Mart 2011 Cuma sabahından itibaren devam edileceğini" açıkladı.

Ankara Valiliği açıklamasında ayrıca; "İlimiz kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar ile kalp ve böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği hastaları ve kronik hastalıkları olanlar ile engelli kamu personelinin de sağlık-idarî izinlerinin 14 Mart 2011 Pazartesi günü sabahına kadar uzatılmasının Ankara Valiliğince kararlaştırıldığı" belirtildi.

Valilik açıklamasında devamla; "Meteorolojik durum ve gelişmeler nedeniyle ara verilen eğitim-öğretime cuma sabahından itibaren devam edileceği" hatırlatılarak "başta eğitim-öğretim kurumları yöneticileri ile tüm ilgililer olmak üzere özellikle öğrenci velilerimizin; öğrencilerimizin sağlık ve ulaşım güvenliği ile eğitimlerinin olumsuz etkilenmemesi bakımından gerekli tedbirleri almaları" istendi.

Kamuoyuna saygıyla sunulur.

İSTANBUL:

Gece boyunca aralıklarla devam eden kar yağışı sabah saatlerinde etkisini artırdı. Karla birlikte etkili olan fırtınanın hızı zaman zaman 50 kilometreyi bulurken, evlerin çatıları, bazı ana yollar ve ara sokaklar bembeyaz oldu.

Gece saat 01.00'den itibaren Anadolu Yakası'nda şiddetli kar yağışı etkili olmaya başladı. Kısa sürede yollar beyaza büründü.

Boğaziçi Köprüsü çıkışında onlarca araç yolda kaldı. Bazı sürücüler kar yağışına hazırlıklıydı. Zincirlerini takan sürücüler yola devam etti. Zinciri olmayanlar ise patinaj yaparak ilerlemeye çalıştı ancak kar araçların ilerlemesine izin vermedi.

Çamlıca da kar yağışının en etkili olduğu yerlerden biriydi. Tuzlama aracı bile Çamlıca tepesine çıkmakta zorlandı.

Taksiciler yolların tuzlanmasını beklerken, kayacağını düşünmeyen bir sürücü, otomobilini kaldırıma çarptı.

Taksim Meydanı'nda da yerler kar tuttu, meydan beyaza büründü. Araç sürücüleri seyir halindeyken zorluk yaşadı.

İstanbul'da kar yağışı sürüyor.

Deniz ve hava ulaşımı da etkilendi

İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı ve şiddetli rüzgar, hava ve deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi. Gece saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmesi gereken iki uçak yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle sefer iptalleri de yaşandı. İptal edilen seferler şunlar:

THY’ye ait TK-2654 İstanbul –Erzincan, TK-2602 İstanbul-Diyarbakır, TK-2050 İstanbul-Eskişehir, TK-2032 İstanbul-Konya, TK-2576 İstanbul-Denizli; Onur Havayolları’nın 8X-032 İstanbul-Diyarbakır.

Deniz ulaşımı da kardan nasibini aldı. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı dış hat deniz otobüsü ve hızlı feribot seferleri de olumsuz hava koşulları ve poyraz nedeniyle iptal edildi. İDO'nun internet sitesinde yer alan açıklama" rel="nofollow" href="https://www.beyazgazete.com/aciklama.html">açıklamaya göre, sabah 07.00'de yapılması gereken Yenikapı-Bandırma hızlı feribot seferi, 07.30'daki Yalova-Yenikapı ve Bandırma-Yenikapı-Bostancı ile saat 08.00'deki Armutlu-ArmutluTatil Köyü-Yenikapı-Bostancı seferi iptal edildi.


YURTTA SON DURUM


Soğuk ve karlı havanın etkili olduğu tek kent İstanbul değil. Birçok kentte kar hayatı olumsuz yönde etkiliyor. İşte o şehirler ve son durum...

Bursa:
Bursa'da dün gün boyu etkili olan kar yağışı gece etkisini artırarak yağmaya devam ederken şehrin yüksek kesimleri karla kaplandı. Uludağ'ın yamaçlarındaki semtler kısa sürede beyaza bürünürken araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Meteoloji yetkilileri, kar yağışının devam etmesinin beklendiğini belirtirken, sürücüleri gizli buzlanma ve dona karşı uyardı.

Zonguldak:
Zonguldak merkez ve Ereğli İlçesi'nde dün akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Zonguldak-İstanbul Karayolu'nda bazı araçlar yolda kalırken, maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

Çanakkale:
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesindeki yoğun kar yağışı dolayısıyla, çok sayıda TIR yolda bekletiliyor.

Antalya:
Kentte sabah erken saatlerde başlayan sağanak yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Kepez ve Döşemealtı İlçesi'ni beyaza bürüyen kar evlerinden çıkan vatandaşları şaşırttı. Antalyalılar, il girişindeki 'Antalya' tabelasının önünde hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Adana:
Kentte bu sabah başlayan ve yaklaşık 2 saat süreyle etkili olan şiddetli yağışta Sinanpaşa ve Kazım Başer Mahalleleri ile Kocavezir İş Merkezi'ndeki bazı ev ve işyerlerini su bastı. Şiddetli yağışın bugün ve yarın da etkisini sürdüreceği, yağışlı havanın 11 Mart Cuma gününden itibaren bölgeyi terk edeceği belirtildi.

MARMARA DENİZİ'NDE FIRTINA

Marmara Denizi'nde 2 gündür etkisini sürdüren şiddetli poyraz, ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü görevlileri, telsiz anonslarıyla boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde bulunan küçük tonajlı gemileri, boğazlardan geçmemeleri yönünde uyarmaya devam ediyor.

Meteoroloji yetkilileri, Marmara'da fırtınanın Perşembe gününe kadar etkili olacağı konusunda uyarıda bulundu.