İçişleri Bakanlığı‘nda Devir Teslim Töreni

Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Anayasa gereği seçimlere 3 ay kala görevini İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş‘e devretti.

İçişleri Bakanlığı‘nda gerçekleşen devir teslim töreninde Atalay, İçişleri Bakanlığı‘nın İnsan Hakları Bakanlığı gibi çalıştığını belirtti. Atalay, "Seçim öncesi Anayasa gereği bakanlığımızda görev değişimi oluyor. Osman Güneş Bey İçişleri Bakanı olarak atandı. 3.5 yıl önce ben bu görevi kendisinde devralmıştım. Şimdi de ben kendisine devrediyorum. Duyulan güvene layık olmaya çalıştım. İnsan bulunduğu görevlerde rutinin yanı sıra kalıcı işler yapmak istiyor. Ben de hep o kaygı içinde oldum. Teşkilatıma

kalıcı işler yaptık. Biz burada ekibimle aile gibi çalıştık. Uyumlu bir çalışma yaptık" dedi.

Kurumlar arasındaki işbirliğinin en ileri dereceye ulaştığını söyleyen Atalay, "Sanki İnsan Hakları Bakanlığı gibi çalışan bir İçişleri Bakanlığı. Hepimiz buna gayret ettik. Poliste de jandarmada da büyük değişim oldu. Eğitimleri değişti. Vatandaşa karşı tutumları değişti. Asayiş vatandaşın en memnun olduğu konu. Bu da tüm kurumlarımızın ortak çalışmasıyla oluyor" diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı görevine atanan Osman Güneş ise, verimli ve önemli dönemde görev yaptıklarını söyleyerek, medyanın da kendilerini destek olmasını istedi. Yapılan konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Güneş, Atalay‘a plaket verdi.

Kaynak: İHA