Denizli‘de Yol Açma Çalışmaları Devam Ediyor

Denizli‘de, yoğun kar yağışı sebebiyle birçok ilçenin yolları kapanırken, yol açma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle, Denizli merkeze bağlı Gözler beldesi, Uzunpınar, Güzelpınar, Akdere, Yeşilyayla, Altındere, Göveçlik ve Başkarcı köyleri ile Cankurtaran mahallelerinde; Bekilli, Kale, Çivril, Çal, Güney, Çameli, Buldan, Honaz ilçe merkezi ve köyleri ile Akköy İlçesine bağlı Belenardıç ve Akçapınar köylerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, Bozkurt İlçesindeki okullarda

eğitim öğretime devam edildiği ancak bağlı köylerinde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün bir gün ara verildiği belirtildi. Açıklamada, "Çivril İlçesinde 7, Bekilli‘de 5, Çal‘da 10, Baklan‘da 4, Honaz‘da 7, Çardak‘ta 4, Bozkurt‘ta 6, Çameli‘de 11, Kale‘de 4, Güney‘de 6, Buldan‘da 22, Babadağ‘da 3, Acıpayam‘da 10 köy yolu ile Serinhisar‘da Kocapınar ve Kefe bölgesinde yol açma çalışmaları devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Denizli‘yi çevre illere bağlayan karayollarında ise, Denizli Antalya yolu 15. kilometresi ile Serinhisar İlçesi arasında, Denizli Muğla yolu Acıpayam ayrımı ile Tavas ilçesi arasında, Denizli Uşak karayolunun Zıpır Yokuşu bölgesinde ve Denizli Fethiye karayolunun Darıveren beldesi ile Çameli Kınıkyeri arasında zincirli ve kontrollü geçiş verildiği, Denizli Afyonkarahisar karayolunun Çardak Bozkurt bölgesi ile Denizli Manisa karayolunun Güney kavşağı bölgesinde araçların kontrollü geçişinin sağlandığı

kaydedildi.

Karayollarında yer yer buzlanma ve kar yağışına karşı tuzlama çalışmaları, buzlanma ve karla mücadelenin devam ettiği, gece de kar yağışı devam edeceği düşüncesiyle il genelinde ulaşıma kapanabileceği düşünülen ilçe, belde ve köy yollarında çalışmaları sürdürecek ekiplerin hazır vaziyette tutulduğu bildirildi.

Kaynak: İHA