Ak Parti‘de Milletvekili Müracaatları Başladı

Adalet ve Kalkınma Partisi, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olacakların müracaatlarını kabul etmeye başladı.

Cemalettin Torun, genel merkezin, belediye başkanlığı ve meclis üyeliklerinde görev yapan seçilmişlerin görevlerinden istifa etmemeleri yönünde tavsiye kararı olduğunu hatırlatarak, "Seçilmiş arkadaşlarımızın milletvekili adaylığı için istifa etmemeleri yönünde partimiz genel merkezinin tavsiye kararı var. Ancak bu arkadaşların adaylıklarını açıklamaları kendi takdirleridir. Bu konuda nihai kararı genel merkezimiz verecektir. Partimize büyük bir teveccüh var. Özellikle Bursa‘da kadın adayların fazlalığı bizleri sevindiriyor" dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı‘nda her gün 3-4 aday için müracaat töreni yapılması planlanıyor.

İlk müracaatı yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Bursa Aktif İşadamları Derneği eski Başkanı Özkan Özipekliler 45 yaşında. Özipekliler, makine, inşaat malzemeleri ve teknik hırdavat ticareti ile uğraşıyor. Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği ve Büyükşehir Kent Konseyi üyeliklerinde bulunan Özkan Özipekliler, iş ve şehir hayatındaki tecrübelerini Ankara‘da paylaşmak istiyor. Özipekliler, ‘İşin gücün var. Siyaset senin neyine‘ diyenlere, ‘Siyasete seviye geldikçe Türkiye‘nin meseleleri halledilmiştir. Siyaset de bir nevi vatani vazifedir. Taşın altına elini koymak gerekir‘ diye cevap vererek, siyasette daha faal olmak için aday olduğunu belirtti.

KOBİ‘ler başta olmak üzere iş dünyasının sıkıntılarını yakından bildiği için aday olduğunu kaydeden Özipekliler, "Halkımızı bugünkünden daha yüksek bir hayat ve gelir seviyesine ulaştırmak için aday oldum. Hizmete talip olmak bizden, seçmek sizden, takdir Allah‘tan diyerek yola çıktım" dedi.

İşi gereği Türkiye‘nin tamamı ile dünyada 60 ülkeyi gezen Özkan Özipekliler, kurduğu www.ozkanozipekliler.com sitesi ile düşüncülerini ve çalışmalarını detaylı bir şekilde açıklıyor.

AK Parti Bursa il teşkilatının kesinleşen programına göre Kemal Şerbetçioğlu, Sevilay Demirsu Şarlı için bugün, Dr. Ahmet Bıyıklı, Seyfettin Sivri için perşembe günü, Yüksel Yaşar, Hasan Tuğcu, Önder Matlı, Ali Ömeroğlu, Rızvan İmamoğlu, İlhami Özdemir, Hasan Duman, Kıyasettin Çay, Mehtap Ekinci, Dilek Durak için cuma günü, Cennet Cankılıç ve Tahsin Bulut için cumartesi günü, Efkan Özçimen için pazar günü, Fatih Acar, Mustafa Yavuz, Ömer Ömeroğulları, Hasan Taş, Şener Öztürk için pazartesi günü adaylık açıklaması töreni yapılacak. AK Parti adaylık müracatı için erkeklerden 3 bin lira, bayanlardan bin 500 lira, engellilerden ücret almıyor.

Kaynak: İHA