Polonyalı Heyet Denizli‘de

Comenius Bölgesel Ortaklık Projesi kapsamındaki Avrupa‘da Eşit Fırsatlar Projesi‘nin paydaşlarından olan Polonyalı heyet, Denizli Valiliği AB Daimi Temas noktası ve Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin‘i ziyaret etti.

Denizli‘de yapılacak projenin 2. toplantısına katılmak üzere proje ortağı olan Polonya‘nın Kozieglowy Belediyesinden 2, Kozieglowy‘deki bir ilköğretim okulundan 4 ve TPD isimli engellilere eğitim veren bir kuruluştan 2 kişi olmak üzere 8 kişi Denizli‘ye geldi. Polonya heyetini kabul eden Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Polonyalı heyeti ağırlamaktan memnunluk duyduklarını ifade ederek, ziyaretçilere Denizli ve AB Daimi Temas Noktası‘nın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Denizli‘nin hem Türkiye hem de Avrupa‘da çok önemli bir il olduğunu belirten Ertekin "Yılda iki milyon turist şehrimize gelmektedir. Aynı zamanda şehrimiz tekstil, mermer, bakır ve diğer endüstri ürünlerindeki yapılan ihracatta ön sırlarda yer almaktadır. AB Daimi Temas Noktası olarak birçok projeye rehberlik yapmaktayız ve faaliyetlerimiz artarak devam etmektedir" dedi.

Polonya ile yapılan bu ortaklıktan memnun olduklarını, AB projeleriyle farklı ülkelerle işbirliği faaliyetlerinin devam ettiğini ve bu projelerin rehberliğini en iyi şekilde yerine getirdiklerini anlatan Ertekin, şöyle konuştu: "Proje aracılığıyla hem ülkemizi hem de şehrimizi tanıtma imkanı olmakta ve farklı insanlarla diyaloglar artmaktadır. Katılımcıların şehrimizde güzel bir hafta geçirerek ülkelerine mutlu bir şekilde dönmelerini temenni ediyorum."

Polonyalı heyetin proje koordinatörü Karina Polak da, "Türkiye ile proje ortaklığı yapmak ve Denizli‘de olmaktan çok mutluyuz. Proje kapsamında faaliyetlerimizi işbirliği içinde yapıyoruz. Umarım bu diyaloglarımız başka projelerle devam eder" dedi.

Programın sonunda, katılımcılara AB Daimi Temas Noktası proje uzmanları Durmuş Sevindik ve Bilsev Gürsan tarafından bilgi verildi.

Kaynak: İHA