Öğrencilere dengeli beslenme eğitimi

Nevşehir'de Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından yeterli ve dengeli beslenme ile hareketli yaşam konularında okullarda eğitim çalışmaları yapılıyor.

Öğrencilere dengeli beslenme eğitimi
Nevşehir Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, 14 Şubat'tan itibaren okulların açılması ile birlikte Güvercinlik, 30 Ağustos, İcik Kavak, Nar ve Nar Barbaros İlköğretim okullarında seminer verildi.

Seminerde; yanlış beslenme alışkanlıkları, beslenme ve kanser ilişkisi, süt ve süt ürünlerinin önemi, obezitenin önlenmesi, fiziksel aktivite ve hareketli yaşam, ağız diş sağlığı ve kişisel hijyen kuralları ile ilgili konularda bilgilendirme yapıldı.

Eğitimlerde, Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü personelleri diyetisyen Kadir Ali Tuncer, sağlık memuru Sezai Kılıç, hemşire Bahar Şahin, ebe Nevin Tekinay, ebe Tuğba Yalçın görev aldı.

Okul eğitimlerinden başka İl Müftülüğü ile birlikte halkı bilinçlendirmek için vaazlarda imamların okuması üzere bilgi notları hazırlandı.

Eğitim Şube Müdürlüğü’nce, okullar kapanmadan bütün okullara, her gün bir okul olmak üzere en az bir defa gidilerek, yeterli ve dengeli beslenme ve hareketli yaşam konusunda yapılan eğitimlere devam edilecek. Eğitimler kapsamında köy ve kasaba gezileri düzenlenecek ve bu sayede halkın sağlık konusunda bilinçlendirilmesine devam edilecek.