Kar Yağışı Türkiye‘yi Teslim Aldı

Türkiye genelinde başlayan kar yağışı, tüm yurdu etkisi altına aldı.

Alınan bilgiye göre, dün akşam başlayan kar yağışı ve tipiden dolayı il merkezini Afyonkarahisar, Eskişehir ve Tavşanlı‘ya bağlayan karayollarında kar birikintileri ve buzlanma oluştu.

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü 145. ve 148. Şube Şefliklerine bağlı ekipler, bu yolların ulaşıma kapanmaması için iş makineleriyle kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Öğle saatlerinde Kütahya-Afyonkarahisar karayolunun 23. kilometresinde ayçiçeği çekirdeği yüklü tırın buzlanma nedeniyle yola devrilirken, Afyonkarahisar‘a gidiş yönü ulaşıma kapandı. Tırın, polis ekiplerinin yardımıyla kurtarıcı tarafından bulunduğu yerden kaldırılmasının ardından yaklaşık 2 saat kapalı kalan yol ulaşıma açıldı.

Su bulmakta güçlük çeken yüzlerce serçe de Kütahya-Afyonkarahisar karayoluna inerek, eriyen kar sularının oluşturduğu birikintilerden su içti. 

Kütahya‘da köy yollarının kar ve tipiden kapanması ihtimaline karşı İl Özel İdaresi ekiplerince çalışma yürütülüyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı il merkezinde 15, yüksek kesimlerde 25 santimetreye ulaşırken, belediye ekipleri il merkezinde biriken kar yığınlarını kamyonlarla kent dışına çıkarıyor.

Şaphane ilçesinde etkili olan kar ve kuzeydoğu yönünden saatte 33 kilometre hızla esen fırtına nedeniyle bazı çatılarda kiremetler uçtu, fidanlar devrildi. Şaphane‘den Kütahya, İzmir ve Uşak‘a yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin seferleri iptal edildi.

-HAVA ULAŞIMINA SİS ENGELİ-

Edinilen bilgiye göre, Anadolu Jet tarafından saat 13.20‘de yapılması beklenen Ankara-Siirt uçak seferi, ile Siirt-Ankara seferi Siirt‘teki sis nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.

-KÜRE‘DE 29 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI-

Kastamonu‘nun Küre ilçesinde merkezde 35 santimetreyi bulan kar yağışı, yüksek kesimlerde ve köy yollarında 65 santimetreye kadar ulaştı.

Küre İlçe Kaymakamı Selman Kibaroğlu, yaptığı açıklamada, ilçede pazartesi günü 2 olan kapalı köy yolu sayısı 29‘a çıktığını ifade ederek, ‘‘Küre ilçemizde kar yağışının etkili olması nedeniyle taşımalı eğitim veren okullumuzu 1 gün tatil ederek eğitime ara verdik. Kar yağışının durumuna göre de tatili uzatabileceğiz‘‘ dedi.

-EDREMİT-ÇANAKKALE KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI-

Sabah saatlerinden bu yana etkili yağan kar ve kuvvetli poyraz, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Tipi şeklinde kar yağışı nedeniyle Edremit‘i Yenice ve Çan güzergahından Çanakakkale‘ye bağlayan karayolunda ulaşım sağlanamıyor.

Edremit Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hacıaslanlar köyünden itibaren araçların geçişine izin vermiyor.

Bu arada akşam saatlerinde yolu açmak için bölgeye gönderilen greyderlerin yoğun yağış nedeniyle geri çağrıldığı öğrenildi.

Yol açma çalışmalarının tipinin etkisini kaybetmesinden sonra devam edeceği bildirildi.

-ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR-

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Eskişehir-Ankara karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Özellikle Eskişehir‘e 90 kilometre mesafedeki Sivrihisar ilçesi yakınlarında yaşanan tipi ve yoğun kar yağışı ile maddi hasarlı trafik kazaları, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Sivrihisar-Eskişehir ile Sivrihisar-Polatlı karayolları, kar, tipi ve buzlanmanın yanı sıra maddi hasarlı kazalar yüzünden zaman zaman ulaşıma kapanıyor.

Karayolları ekiplerinin tuzlama ve yol açma çalışmaları aralıksız sürüyor. Trafik ekipleri de zinciri olmayan araçların geçişine izin vermiyor.

-BEYTEPE KAMPÜSÜNDE EĞİTİME 1 GÜN ARA-

Hacettepe Üniversitesi Genel Sekreteri Turhan Menteş, Ankara‘da sabah saatlerinden beri süren kar ve tipi nedeniyle üniversitenin Beytepe Kampüsünde yarın eğitim yapılmayacağını bildirdi. 

Menteş, Hacettepe Üniversitesi‘nin Sıhhiye kampüsündeki eğitimlere devam edileceğini kaydetti. 

-ÇORLU VE ÇERKEZKÖY‘DE EĞİTİME ARA-

Kaynak: AA