Gümbet, Güçder Gecesinde Biraraya Geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Gümbet Turizm Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Geliştirme Derneği (GÜÇDER), bir otelde bir dayanışma yemeği düzenledi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un onur konuğu olduğu gece Mesut Özmutlu’nun bir konuşmasıyla başladı. Dernek hakkında genel hatlarıyla bilgi veren Özmutlu, konuşmasının Gümbet’te turizm olgusunun Bodrum için önemini anlattı. Gümbet tarihinde ilk kez Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un göreve geldiği andan itibaren Gümbet’e sahip çıktığını ve Gümbet’i uzun yıllar boyunca içine düştüğü kimliksizlik batağından çekip çıkardığına değinen Özmutlu, bugün Gümbet esnafının, Gümbet sakinlerinin, kısaca tüm Gümbetlilerin büyük bir coşku yaşadığını, bu yüzden de kendisine şükran borçlu olduklarını ifade etti.

Mesut Özmutlu tarafında mikrofona davet edilen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuşmasına başlamadan önce GÜÇDER ve Gümbet halkıyla bir arada olmaktan duyduğu heyecanı “Derin duygular içindeyim” sözleriyle ifade etti. Uzun yıllardır Gümbet’in, kendi deyimiyle ‘Dibe vurmuş’ halinden büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Başkan Mehmet Kocadon, Gümbet’in bundan da iyi şeylere layık olduğunu söyledi. Bodrum’da profesyonel anlamda turizmin, bundan yıllar önce Gümbet’te başladığını hatırlatan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuşmasında “Gayet tabiidir ki göreve gelir gelmez elimi Gümbet’e uzattım. Ancak, Gümbet’te yaşanan bu büyük, köklü değişim sadece benim eserim değildir, bu hepimizin eseridir. Bu eser, Bodrum Belediyesi ile Gümbet esnafının, halkının dayanışmasının eseridir. Gümbet’te öyle bir sürece girildi ki artık kimse geri döndüremez, sizler buna izin vermezsiniz, çünkü inanıyorum ki arzu ettiğiniz Gümbet’i yakaladınız. Gümbet Turizm Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Geliştirme Derneği (GÜÇDER) Başkanı Hüseyin Özgül Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a teşekkür ediyorum” dedi.

Gecede Gümbet’te 1970’li yıllardan bu yana turizmi başlatanlara, eski Gümbet muhtarı şu andaki Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Feridun Özsert, yakın zamanda Gümbet’e bir heykel kazandıran heykeltıraş İlker Çalışkan’a ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a plaket verildi. Geceye Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri dışında Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire de katıldı.

Kaynak: İHA