Devlet Bakanı Kavaf Sevgi Evlerinde İncelemelerde Bulundu

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, sabah erken saatlerde İskenderun’da yapımı bitme aşamasına gelen Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’ni gezdi.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, sabah erken saatlerde İskenderun’da yapımı bitme aşamasına gelen Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’ni gezdi. Yağmur çamur demeden, ‘sıcak yuvaları’ gezmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Kavaf, “Bu kadar güzel ve özel bir çalışma beklemiyordum. Çocuklarımız burada bulunmaktan büyük keyif alacaklardır. Projenin bir örneğini alabilir miyim?” sözleriyle, sevgi evlerine duyduğu hayranlığı anlattı.

Çocuğun ruhen sağlıklı birey olması noktasında gereken itinanın gösterildiğini vurgulayan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise, “Burada herşey mükemmel olsun istedik. Kimsesiz çocuklarımızın mutluluğuna ortak olmak bize gurur veriyor. Yakında, karşıya bakan arazide bir de endüstri teknik meslek lisesinin yapımına başlayacağız.” diye konuştu.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın incelemede bulunduğu Sevgi Evleri’nde İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mevlüt Aydın, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi M. Fatih Tosyalı, ilgili müteahhid firmanın sahibi Erdem Ünlüçetinkaya, hayırsever İşadamı Fuat Tosyalı’nın eşi Sibel Tosyalı da hazır bulundu. Gerek projeyi gerekse villaların konuşlandığı alanın manzarasına hayran kaldığını söyleyen Bakan Kavaf, hayırsever işadamı Tosyalı’ya ‘bir ev ortamının sıcaklığını çocuklara yaşatmaya çalıştığından’ ötürü teşekkür etti ve projenin bir örneğini ileride Türkiye genelinde yeni yapılacak sevgi evlerine ‘örnek’ oluşturması açısından istedi.

Kavaf, “Bunun çocuklarımızın hem fiziksel hem psikolojik gelişimine çok büyük katkısı olduğunu bizzat gözlemliyoruz. Bize kayıtlı 65 bin çocuğumuz var. 25 bini gündüzlü destek hizmeti veriyoruz. Yeteneklerini ortaya çıkarabilecekleri, üretken olduğu güzel şeyleri onlara kazandırmaya yönelik çalışma yapıyoruz. Her ne kadar 5 yıldızlı bakım hizmeti versek bile ailelerinin yanında yaşaması kadar yeterli olmuyor. Ama tüm bu hizmetler yavrularımızı yine de mutlu ediyor” diye konuştu. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise, villalardaki örnek odaların tamamlandığını, yuvaların 23 Nisan Çocuk Bayramı’na hazır edileceğini müjdeledi.

Villaları gezdikten sonra, örnek odaların birinde konuklarla kahvaltıya oturan Bakan Selma Aliye Kavaf, sohbet ortamında “Türkiye genelinde 284 çocuk evimiz var. 2011 sonuna kadar bu sayıyı 400‘e çıkarmayı planlıyoruz. Hedefimiz 5 yıl içinde yuvalardaki çocuklarımızın hepsini Sevgi Evleri ve Çocuk Evleri‘ne çıkarmak suretiyle, koğuş tipi yuvaları tamamen tasfiye etmektir.” dedi.

İskenderun’u çok beğendiğini de belirten Bakan Kavaf, “İskenderun il olmayı hakkeden bir şehir” diye konuştu.