Bolu‘Da Taşımalı Eğitime Kar Engeli (2)

Bolu‘da yoğun kar yağışı sonucu, taşımalı sistemle eğitim yapılan okullar 2 gün tatil edildi, engelli memurlara 2 gün izin verildi.

Bolu‘Da Taşımalı Eğitime Kar Engeli (2)
Bolu‘da yoğun kar yağışı sonucu, taşımalı sistemle eğitim yapılan okullar 2 gün tatil edildi, engelli memurlara 2 gün izin verildi. D-100 karayolu ve TEM Otoyolu‘nun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle birçok araç yolda kaldı. Kent merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye yaklaştığı Bolu‘da 97 köy yolu ulaşıma kapandı.

    D-100 karayolu ve TEM Otoyolu‘nun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı Bolu Dağı‘nda trafiğin zaman zaman aksamasına sebep oluyor. Karayolları ekipleri Bolu Dağı güzergahında kar küreme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Trafik ekipleri de özellikle Bolu Dağı Tüneli giriş ve çıkışlarında önlemlerini artırdı. Ekipler, sürücülerden kar yağışı ve buzlanmaya karşı dikkatli olmalarını istedi. Bolu Dağı‘nda kar kalınlığı 25 santimetreyi buldu. Yolda kalan birçok araçta çağrılan yardım sonucu kurtarıldı.

TAŞIMALI EĞİTİME 2 GÜN TATİL

Bolu Valiliği, bu sabah Bolu merkez ve ilçelerinde taşımalı sistemle eğitim yapılan okulların 2 gün tatil edildiğini açıkladı. Engelli ve hamile memurlara da 2 gün izin verildi. Bolu‘da 97 köy yolu ulaşıma kapandı. Merkezde 44, Gerede ilçesinde 17, Göynük ilçesinde 7, Mengen ilçesinde 9, Mudurnu ilçesinde 17, Seben ilçesinde 3 köyle ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi‘ne bağlı ekipler köy yollarına açabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

KENT MERKEZİNDE KAR KALINLIĞI 15 SANTİMETRE

Bolu kent merkezinde kar kalınlığı 15 santime ulaşırken, araçlar park yerlerinden çıkmakta zorlandı. Birçok vatandaş, işyerlerine yaya olarak gitti. Araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Belediye ekipleri karları temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de kentte hava sıcaklığının eksi 1 derece civarında olduğunu, kar yağışının da aralıklarla devam edeceğini bildirdi.