Başkan Gökçek’Ten Kar Açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, üç gündür Başkent’i etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve soğuk havanın etkisini en aza indirmek için tüm belediye ekiplerinin ve araçlarının 24 saat boyunca görev başında olduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, üç gündür Başkent’i etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve soğuk havanın etkisini en aza indirmek için tüm belediye ekiplerinin ve araçlarının 24 saat boyunca görev başında olduğunu söyledi. Ankara’da 4 bine yakın cadde ve bulvar olduğunu belirten Gökçek, bunların hepsine yetişmenin de fiilen mümkün olmadığını kaydetti.

    Konuya ilişkin olarak kişisel internet sitesinde yayınlanan basın açıklamasının, radyolarda da gün boyu anons edileceğini kaydeden Başkan Gökçek, Başkentlileri, hafta sonuna kadar aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmamaları konusunda da uyardı.

    369 araç, 37 ekip ve 1511 çalışanla Ankara yollarında hizmet verdiklerinin altını çizen Başkan Gökçek, yollardaki tıkanmaların mevsim koşullarına uygun olmayan araçlarla yollara çıkan sürücülerden kaynaklandığını söyledi. Başkan Melih Gökçek’in, sabahın erken saatlerine kadar sosyal paylaşım sitesi “twitter” adresi üzerinden de paylaştığı açıklaması şöyle:

    “Biz 369 araçla mücadele ediyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde bizdeki anlayış yok. Bunu görmek isteyenler Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesine girerek, dünyadaki örnekleri görebilirler. Her yerin bir anda açılabilmesi için belediyenin yılda 10-15 gün karla mücadelede 1000 araç 3000 personel istihdam etmesi gerekir. Bunun maliyeti sadece araçlar için 400 trilyon, işçi için yıllık 126 trilyondur. İşletme masrafları buna dahil değil. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir şey yoktur. Bakınız belediyemizin karla mücadele araçları, tüm Ankaralıların bildiği gibi, her kar öncesi meydanlarda mevzi alırlar. Dün de böyleydi. 1511 çalışan, 37 ayrı ekip, 207 kamyon, 20 kürekli kamyon, 50 unimog, 22 greyder, 26 loder, 23 dozer, 21 hidromek, ayrıca dar yerler için 150 adet de elle tuzlama ekibi, 24 saattir görev başında. Şu anda Ankara‘da 369 araçla hizmete devam ediyoruz. Tuzlama gün boyunca devam edecek. Acil şikayetleriniz için 153‘ü arayabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, önceliğimiz ana bulvarlardır.‘‘

    5 BİN TON TUZ KULLANILDI

    Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri 2 gün içerisinde Ankara’nın bulvar ve caddelerine 5 bin tonu aşkın tuz kullandıklarını, tuz stoklarının ise yeterli olduğunu bildirdiler.