Anadol: 'Bunlar timsah gözyaşları'

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in, basın mensuplarının gözaltına alınması ile ilgili açıklamalarına, “Bunlar timsahın gözyaşlarıdır” dedi.

Anadol: 'Bunlar timsah gözyaşları'
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında bazı basın mensuplarının gözaltına alınmasını değerlendirdi.

-“SAVCI ZEKERİYA ÖZ KİMİN EMRİNDE?”-

İfadelerin basına sızdırıldığını belirten Anadol, şöyle dedi:

“Savcı Zekeriya Öz kimin emrinde? Emniyet'ten gelen yazıyı imzalayıp mahkemeye gönderdiğini ikrar ediyor. Ben soru önergesi vermekten bıktım. Ergenekon davanın basına servis yapılması ile ilgili 17 soru önergesi verdim. Dava açılmış, gizlilik kararı alınmış. Müvekkilinin ifadesini dosyada okuyamayan avukat ertesi gün manşetlerde müvekkilinin ifadesini okuyor. Kim sızdırdı. Ya Zekeriya Öz ya özel tim olarak görevlendirilen polis ekibi ya da ifadeyi alan Adalet Bakanlığı'na bağlı memurlar sızdırdı. Herhalde gazeteciler gidip dosyayı çalmadılar. Bir sorum var. Deniz Feneri’nde de gizlilik kararı var. Hiçbir şey sızıyor mu? Yargının yürütmenin emrine girdiğini kanıtlayan en somut örneği.”

-“BÖYLE SORU SORULUR MU?”-

Gazeteci Nedim Şener’e sorulan soruları eleştiren Anadol, “Böyle soru sorulur mu?” diye tepki gösterdi. Uyum yasalarına göre kitap toplatmanın yasak olduğuna dikkat çeken Anadol, “Kitap toplayamayan hükümet kitapları yazanları daha basmadan evvel operasyonla içeri alıyor, kitabın yayınlanmasını engellemek için” dedi.

-“SAHTE DELİL ÜRETİLİYOR”-

Savcıların sanıklarla ilgili sadece aleyhte değil, lehinde olan delilleri de toplaması gerektiğine işaret eden Anadol, “Bu geçerli mi, yok öyle bir şey. Sahte delil üretiliyor, sahte kanıt üretiliyor. Bunlar Cumhuriyetin mi yoksa iktidarın mı savcıları. Sordukları soruların tamamı siyasi, hukuki değil. Bunlar çarşaf çarşaf gazetelerde yayınlanıyor” dedi.

-“REJİMİN ADI TAKUNYALI FAŞİZM”-

Türkiye’de artık kişi hak ve özgürlüklerinden bahsetmenin mümkün olmadığını belirten Anadol, “Hangi gazetecinin neyle suçlanacağı belli değil. Böyle bir ülke demokratik bir ülke değildir. Böyle bir ülkedeki rejimin adına takunyalı faşizm denir” dedi.

-“TİMSAH GÖZYAŞLARI”-

Basın mensuplarının gözaltına alınmasıyla ilgili yorumları hatırlatan Anadol, “Bu rahatsızlıktan ürken tepelerdeki kişiler, sorumlu kişiler şimdi kaygılarını dile getiriyorlar. Bunlar timsahın gözyaşlarıdır. Sayın Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı iken Silivri’deki dava açılmadan önce bir savcı arıyorum diyordu. Savcılar bulundu herhalde, sonuç bu” dedi.

-“PM VE MYK PARTİ İÇİ TAKVİMİ HAZIRLAYACAK”-

Bir basın mensubunun aday adaylık süreci ile ilgili sorusunu Kemal Anadol, “CHP’de MYK ve PM gerekli parti içi takvimi hazırlayacak. Teknik bir durum” dedi.

-BAYKAL HAKKINDAKİ İDDİALAR-

Bir basın mensubunun, “İklim Bayraktar’ın savcılık soruşturmasında Sayın Baykal ile ilgili taciz iddiası var, ne diyorsunuz?” sorusuna CHP Grup Başkanvekili, “Ciddiye almıyorum. Her türlü iftirayı bekliyoruz” dedi. Anadol, şöyle devam etti:

“Ne zaman nerede söylemiş bu arkadaş. İfade bu. İfade gizli değil mi? Nasıl yayınlanıyor. Gizlilik kararı var mı, nasıl yayınlanıyor o ifade. Gizlilik kararı var, ertesi gün ifade basında yer alıyor, servis yapılıyor. Ben Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum, kanundaki bu maddeyi kaldırsın. Kaldıramıyor, Deniz Feneri’nde gizlilik kararına uyulması lazım, burada da uyulmaması lazım. Bu arkadaş hangi koşullarda söyledi, ne söyledi bilmiyorum. Gazetelerde okudum. Seçime çok az bir süre kaldı. Bu adına Ergenekon denilen davada diğer davalarda hak arayanların mağdur arayanların yanında tek örgüt var, CHP. Şimdi CHP ile uğraşmak lazım, CHP’li politikacılara bir şey bulaştırmak lazım. Her türlü iftira beklenebilir. Bunları ciddiye almıyorum. Adı geçen kişi hakkında da bir şey söylemek istemiyorum, tanımıyorum bile kendisini. Ama bu kadar kısa süre içerisinde kaç kere tacize uğramış onları da mahkemede anlatmış hangi koşullarda onu da bilmiyorum. Ciddiye almıyorum. Her türlü iftirayı bekliyoruz.”

-BALBAY’IN aday.html">ADAYLIĞI-

Bir basın mensubunun, “Sayın Kılıçdaroğlu,, Mustafa Balbay için, ‘Umarım CHP’yi seçer’ dedi, bu konuda bir girişim var mı?” sorusuna Anadol, “Bilmiyorum. Sayın Genel Başkan’ın o cümlesine aynen katılıyorum” dedi.

-“KİMDEN TALİMAT ALDIĞI BELLİ”-

Bir basın mensubunun, “Sayın Zekeriya Öz, ‘Bize kimse talimat veremez’ dedi, ne diyorsunuz?” sorusuna da Anadol, “Emniyet’ten geliyor, biz imzalıyoruz diyor, hakime gönderiyoruz diyor, kimden talimat aldığı belli. Kendi söylüyor” dedi.