Milletvekilleri Ortadoğu‘da Yaşananları Değerlendirdi

AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu ve Özlem Müftüoğlu Ortadoğu‘da yaşanan olaylarla ilgili açıklamada bulundu.

Mehmet Erdoğan yaptığı konuşmada, Türkiye olarak yaşananlara müdahale etmenin söz konusu olmadığını söyledi. Erdoğan, Türkiye‘de gelişen demokrasi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın duruşunun Ortadoğu, Balkanlar ve tüm dünyada sevgi ve sempatiyle izlendiğini ifade etti.

Ortadoğu‘da yaşayan insanların sevgi ve sempatinin getirdiği liderleri görmek istediklerini dile getiren Erdoğan, "O ülkelerde yaşayan insanlar diktayla yönetilmek yerine sevdikleri, halkın teveccühüyle millettin oylarıyla iktidara gelen hükümetler istiyorlar" dedi.

Kendilerine düşen görevin Ortadoğu ülkelerinde yaşayan insanları sıkıntıya sokacak açıklamalardan kaçınmak olduğunu vurgulayan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu olayı kaşımaya kalktı ama Başbakan net ve doğru olan şeyi söyledi. Çünkü yapılan bir açıklama bir kişinin burnunun kanamasına yol açarsa biz buna üzülürüz. Onun için yaptığımız açıklamalara dikkat etmeliyiz. Orada yaşananlar bizi tabi ki ilgilendiriyor. Onlarla moral, inanç ve dostluk değerlerimiz var. Bu yüzden yaşananları ilgiyle

gerilimleri de kaygıyla izliyoruz. Temennimiz gerilimler olmadan demokratikleşme çabalarının nihayet bulmasıdır" diye konuştu.

Özlem Müftüoğlu da dünyanın büyük gibi görünse de küçük bir köy durumunda olduğunu belirterek, "İletişim araçları çok ileri noktada olduğu için herkes diğer ülkelerde nelere olup bittiğini görebiliyor. O ülkelerde yaşayan insanlarda demokrasinin bir ülkeye kattıklarını gördükleri için bu tür ayaklanmalar oldu. İnşallah kısa sürede yaşananlar son bulur" diye konuştu.

Milletvekili Mazıcıoğlu da demokrasinin önemine dikkat çekerek, "Krallıklar, padişahlıklar eskide kaldı. Yönetimlerin babadan oğla geçmesini artık halk istemiyor. Bu yüzden de bu tür olaylar yaşanıyor. İnşallah çok kan dökülmeden bu işler sonuçlanır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA