İşte 10 makyaj hatası !

Yüzünüzü olduğundan yaşlı gösterecek bu 10 makyaj hatasından sakının. İşte 10 makyaj hatası

İşte 10 makyaj hatası !
1- Açık renk fondöten Eğer en rengin koyuysa, bu seni açık tenli bir İrlanda güzeli yapmaz, tam tersine ten rengini griye döndürür. Pembeye çalan fondöten ise yüzünüze yapay bir hava verir Kimler uyguluyor? Pamela Anderson, Yıldız Tilbe. Doğru seçim Sarıya çalan tonlar daha doğal bir görünüm verir.

2- Kapatıcıyı abartma Mor halkalar ve çökük görüntüyü kamufle etmenin en kestirme yolu kapatıcı kullanmak. Ancak abartılı kapatıcılar tam tersi etki yaratabilir. Kimler uyguluyor? Ebru Gündeş, Bülent Ersoy, Ebru Destan Doğru seçim Likit kapatıcılar, göz altlarında bir katman oluşturmadan istediğin görüntüyü verir.

3- Elmacık kemiklerinin tam üzerine allık sürmek Eğer uzun bir yüz yapın varsa, bu uygulama yüzünü daha da uzun gösterir. Yuvarlaksa da daha yuvarlak gösterir. Kimler uyguluyor? Deniz Akkaya. Doğru seçim Allığın en doğru yeri elmacık kemiklerinin hemen altıdır.

4- Pembe ve kayısı tonlarında pudra Pudra teni renklendirmek için değil, matlaştırmak ve kadifemsi bir yumuşaklık sağlamak için kullanılır. Pudranın kalıp gibi yüze yapışmaması için T bölgesine sürmen yeterli. Kimler uyguluyor? Kirsten Dunst. Doğru seçim Şeffaf pudralar, yüzüne mat bir görünüm vermek için ideal.

5- Bronzlaştırıcı pudra sürmek Yüzünün her tarafına sürdüğün bronz pudrayla daha bronz değil, daha kara görünürsün. İlla bronzlaştırıcı allık kullanmak istiyorsan bunu allık gibi sürmeyi dene. Kimler uyguluyor? Jennifer Lopez, Cameron Diaz.

6- Gözlerin altına da kalem çekmek Eğer gözlerin birbirine çok yakınsa, gözlerinin tamamını kalemle çerçevelemen doğru olmaz. Bu, gözlerindeki orantısızlığı daha çok gözler önüne serer. Kimler uyuguluyor? Bazen Avril Lavigne, Ebru Gündeş, Salma Hayek. Doğru seçim Alt göz kapağının ortasına kadar açık renk kalem, kuyuk kısmına ise koyu renk kalem çek.

7.Yorgun görüntüyü kamufle etmek için gözleri kapkara boyamak Bu, gözlerinin daha da yorgun görünmesinden başka bir işe yaramaz. Kimler uyguluyor? Pink, Zeynep Tokuş, özlem Tekin. Doğru seçim Şeftali gibi soft renklerdeki farlar daha dinamik bir görünüm verir.

8- Alt kirpiklere rimel uygulamak Bu örümcek ağı görüntüsü çok eskilerde kaldı! Kimler uyguluyor? Jessica Simpon. Doğru seçim Sadece ince bir kalem göz altları için yeterli.

9- Dudakları dolgun göstermek için kalem çekmek Bu da artık çok demode bir uygulama. Üstelik insanı daha yaşlı ve bakımsız gösteriyor. Kimler uyguluyor? Hala Seren Serengil Doğru seçim Açık renk rujlar, dudakları olduğundan çok daha kalın gösterir. Dudaklarınızın sadece ortasına koyu renk ruj sürerek, istediğin etkiyi yaratabilirsin.

10- Dudaklari ince göstermek için koyu renk ruj kullanmak Bu da tamamen yanlış bir bilgi. Evet koyu renk rujlar dudakları daha ince gösterir ama gerçekten kalın dudaklarda bir felaket yaratabilir. Kimler uyguluyor? Bazen Angelina Jolie, Pamela Anderson. Doğru seçim Açık renk, mat rujlar dudakları daha ince göstermek için yeterli.