126 yaşında vefat etti

Antalya'da yaşayan ve 3 padişah, 11 cumhurbaşkanı, 60 hükümet gören Nuri Öztunç, 126 yaşında vefat etti.

Antalya'nın Kepez ilçesi Habibler Mahallesi'nde yaşayan ve Nüfus Müdürlüğü'nün kayıtlarına göre Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Boğazören Köyü'nde 1 Temmuz 1885 yılında dünyaya gelen Nuri Öztunç, 60 hükümet, 3 padişah ve 11 cumhurbaşkanı gördü.

Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülhamid, Sultan Mehmed Reşad ve Sultan Mehmed Vahidettin'i gördüğünü söyleyen Nuri Dede, ayrıca 1. Dünya Savaşı, Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin kuruluşunu da hatırlarken, çok istemesine rağmen Atatürk'ü hiç göremediğini anlatmıştı.

Ailesiyle birlikte 26 yıl önce Antalya'ya göçen ve en küçük oğlu Lezgin Öztunç'la birlikte yaşayan Nuri Dede, eşi Zilfo Öztunç'u da 10 yıl önce 80 yaşındayken kaybettiğini söylemişti.

Türkçe'yi çok az bilen ve Öztunç'a, günlük yaşamda isimlerini bile hatırlayamadığı torunları yardımcı oluyordu. Nuri Dede uzun yaşamının formülünü ise "Gençliğimde çok çalışkan birisiydim. Çok hareketliydim. Hiç boş durmazdım. Hep doğal gıdalarla otlarla beslendim. Ayrıca her gün yoğurt ve pekmez yiyorum. Bugüne kadar hastaneye çok az gittim. Şekerim tansiyonum hiçbir şeyim yok" sözleriyle anlatmıştı.