Ünlülerin Yazlık Başşehri Muğla (Özel)

Doğal güzelliklerin tarihle buluştuğu Muğla, bin 124 kilometrelik kıyı şeridi, 131 koyu, 70 doğal sit ve 14 kentsel sit alanı, ayrıca 195 ören yeriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Doğal güzelliklerin tarihle buluştuğu Muğla, bin 124 kilometrelik kıyı şeridi, 131 koyu, 70 doğal sit ve 14 kentsel sit alanı, ayrıca 195 ören yeriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Son üç yılda birçok ünlüye evsahipliği yaparken devlet adamları da tatil için bu yöreyi tercih etti. Ünlülerin Muğla’yı seçmesinin sebelerinin başında doğal güzellikler, mavi tur, kültür zenginlikleri ve turizm güvenliği geldi. Denize girmek, tarih yolculuğu yapmak ve doğayla başbaşa kalmak isteyenler Fethiye, Marmaris, Bodrum ve Datça ilçeleriyle Ölüdeniz ve Dalyan beldelerini tercih etti. Önemli turizm merkezlerine sahip olan ve iki uluslararası havaalanı bulunan Muğla, 2010 turizm sezonunda 3 milyon 100 bin yabancı turist ağırladı. Geçen yaz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da tatilini geçirdiği şehir, 2011 sezonunda da birçok ünlüyü ağırlamaya hazırlanıyor.

Muğla bölgesine son üç yılda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bild, Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko, Tataristan eski Cumhurbaşkanı Mintimer Shaymiyev, Tunus Cumhurbaşkanı Zine El Abidine, Arnavutluk Savunma Bakanı Arben İmami, Kosova Başbakan Yardımcısı Hayredin Kuçi, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Ürdün Prensi Ali Bin Nayef, Suudi Arabistan Prensi Muhammed Bin Abdülaziz, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Kazakistan Dışişleri Bakanı Kanat Sauda Bayev, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbayev, KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, İngiltere Büyükelçisi Peter Westmecott, İsrail Polis Ataşesi Yomtov Soryana, Yunanistan Polis Ataşesi Konstantinos Tosovos, İtalya Savunma Ataşesi Antonia Panella, Macaristan Savunma Ataşesi Peter Fenyves, Japonya Savunma Ataşesi Yoshikiyo Yamamoto, Birleşik Arap Emirlikleri Askeri Ataşesi Salim Muhammed Bin Saif Ali, ABD Kara Ataşesi Davit Bortlett, Romanya Deniz Kuvvetleri Komutanı Dorin Donilak, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ve eşi Emsa Esed gibi devlet adamları geldi. Başbakan Erdoğan da tatil için geçen yaz Muğla’yı tercih etti. İlde 2010 yılında dokuzu devlet başkanı, dördü eski başbakan, 51‘i eski bakan, 20‘si gazeteci ve 48‘i uluslararası tanınan işadamı olmak üzere 340 ünlü sima tatil yaptı. Sinema oyuncuları Demi Moore, Dustin Hoffman ve Gerard Depardieu, şarkıcı Tina Turner, İngiliz futbol kulübü Chelsea’nin sahibi Rus milyarder Roman Abramovich de tatil için Muğla kıyılarını tercih edenlerdendi.

Muğla Valisi Fatih Şahin, ilin tatil için tercih edilmesindeki en önemli etkenin, doğal güzellikleri ve mavi tur imkânı olduğunu belirterek, “Ünlülere turizm merkezlerimizde VIP hizmeti sunan kalifiye elemanlarımız var. Bu da onların tatil için yeniden Muğla’yı tercih etmelerine neden oluyor. Muğla yalnızca Türkiye’de değil, dünyada eşi benzeri olmayan bir cennet. Burada önemli tanıtım çalışmaları yapıyoruz. Bu yıl da dünyaca ünlü birçok sanatçı ve devlet adamı bölgemize gelecektir.” dedi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Başkanı İsmail Özbozdağ ise Muğla’nın Akdeniz`deki en uzun kıyı şeridine sahip yer olduğunu vurgulayarak, bakir doğası ve mavi deniziyle yabancılar için çekim merkezi oluşturduğunu söyledi: “Yeşille kucaklaşan mavisi ve birçok doğal güzelliğiyle Muğla, Avrupalıların keşfettiği bir bölgedir. İngiliz Prensi Charles, Muğla’nın hayranıdır. Burada yaşadığı halde denize girmeyen vatandaşlarımız var ancak bazı yabancılar, 5 bin kilometre öteden gelerek denizin keyfini çıkarıyor.”