Mobil Eğitim Erzincan‘Da Başladı

Erzincan eğitiminde yeni bir dönem başlıyor. Mobil Eğitim projesinin ilk uygulaması mobil dönüşümü tamamlanan Erzincan Milli Piyango Anadolu Lisesi’nde başlıyor.

Erzincan eğitiminde yeni bir dönem başlıyor. Mobil Eğitim projesinin ilk uygulaması mobil dönüşümü tamamlanan Erzincan Milli Piyango Anadolu Lisesi’nde başlıyor.

Avea, hayata geçirdiği Avea Mobil Eğitim Projesi ile eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğinin sağlanmasını ve bilişim teknolojilerinin eğitim alanında daha fazla kullanılmasını mümkün kılıyor. Erzincan Mili Piyango Lisesi‘nde düzenlenen program ile sistem tanıtıldı. Düzenlenen programa Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Bayburt Valisi Kerem Al, Avea Ceo’su Erkan Akdemir ve eğitmenler katıldı.

Mobil eğitim sisteminde, hasta olduğu için okula gidemeyen öğrenci evden dersini online olarak takip edebilecek. Gerekli durumlarda başka bir sınıfın dersine Sanal Sınıf sistemden bağlanabilecek. İngilizcesi’ni geliştirmek isteyen öğrenciler aynı sistem üzerinden yabancı bir eğitmen ile sesli pratik yaparak dil becerilerini geliştirebilecek. Veliler serviste ve derste çocuklarını gözlemleyebilecek.

Programda açılış konuşması yapan Avea Ceo’su Erkan Akdemir, proje hakkında bilgi verdi. Akdemir, “Avea bir iletişim ve teknoloji şirketi. Ama aynı zamanda ülkemizin hedeflerini sahiplenen, değerlerine duyarlılık gösteren bir şirket. Bu anlamda toplumumuzun yaşam kalitesini artırmayı ve ülkemizin bilgi toplumuna dönüşüm sürecine katkıda bulunmayı sosyal sorumluluğumuzun çok ötesinde adeta bir varoluş nedeni olarak görüyoruz. Elimizi taşın altına koyduğumuz alanlardan birini de eğitim alanı oluşturuyor. Artık hepimiz biliyoruz ki, bilgi sadece kitapların sayfalarında değil, bilgi sadece okul çantalarının içinde değil, artık bilgi yaşamın her anında ve her yerinde. Önemli olan ise bu bilgiye ulaşım seçeneklerini artırmak ve ülkemizin her ferdine sunmak, teknolojiden yararlanarak fırsat eşitliği yaratmak, özellikle eğitim alanında Ahmet’i, Zeynep’i, Mehmet’i ‘bir‘ yaparak, yetişmiş bireyler haline getirmek. Biz bu hedeflerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’nin geleceği için üretiyor, geleceğimiz için geliştiriyor ve geliştirdiklerimizi ülkemizin hizmetine sunuyoruz. Avea Mobil Eğitim Projesi de ülkemizin geleceğine hizmet eden, çocuklarımızın eğitimine sağlayacağı katkı bakımından benzersiz bir proje olacak.’’ dedi.



Konuşmasında, eğitim alanında yeni bir dönem başlattıklarının altını çizen Avea CEO’su Erkan Akdemir, şunları ifade etti: “Avea Mobil Eğitim Projesi ile farklı alanlarda olduğu gibi eğitimde de yeni bir formatın yaratılması için öncülük ettik. Bugün mobil dönüşümü tamamlanan Erzincan Milli Piyango Anadolu Lisesi’nde pilot uygulamaya başlamanın heyecanı yaşıyoruz. Projemiz, eğitimde fırsat eşliliğinin sağlanmasında bir dönüm noktası olacak. Geliştirdiğimiz yeni nesil mobil eğitim çözümlerimizle öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi aynı platformda buluşturuyor, eğitim kalitesinin artmasına, bilgiye ulaşımın hızlanmasına ve kolaylaşmasına destek oluyoruz. Ortak değerlerimizi sahiplenen, bu milletin parçası olan, bu toplumla beraber yaşayan, kalbi hizmet verdiği insanlarla birlikte atan bir teknoloji şirketi olarak önümüzdeki dönemde de ülkemize fayda sağlayan projelerimizi devam edeceğiz.’’

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise Fatih projesi kapsamında akıllı sınıflar oluşturduklarını söyledi. Ulaştırma Bakanlığı‘nın bu projenin mali ve teknik kısmını üstlendiğini hatırlatan Bakan Yıldırım, "Eğitici kısmını da Milli Eğittim Bakanlığı üstleniyor. Yaklaşık 2 milyar TL değerinde bir projedir. 3 yılda tamamlayacağız. Avea, Milli Piyango Anadolu Lisesi‘nde örnek bir çalışma yaptı. Gelecek bilişimle gelecek. Bilgi artık en etkili güç haline geldi. Akıllı sınıf uygulamasında Erzincan, Türkiye gelenine göre biraz daha üst seviyelerdedir. Erzincan’da yaklaşık 100 sınıf akıllı tahta uygulamasından yararlanıyor.” bilgisini verdi.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım, sınıflarda uygulanan Mobil Eğitim uygulamasını yerinde gördü.