Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Aslan: Toplumu Kamplara Bölmekten Uzak Durduk

AK Parti Tokat Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Zeyid Aslan, AK Parti iktidarı olarak 8 yılı aşkın süredir ayrımcılıktan ve toplumu kamplara bölmekten uzak durduklarını belirtti.

AK Parti Tokat Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Zeyid Aslan, AK Parti iktidarı olarak 8 yılı aşkın süredir ayrımcılıktan ve toplumu kamplara bölmekten uzak durduklarını belirtti.

Aslan, “Tek milletten kastımız, tek bir ırka dayanan milliyetçilik değildir. Bizim için millet, ortak değerleri olan ortak bir vatanı paylaşan, ortak bir geçmişe sahip ve ortak bir geleceği planlayan insanlar topluluğudur.” dedi.

Muğla İl Danışma Meclisi toplantısı, AK Parti Tokat Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Zeyid Aslan, Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır’ın katılımıyla Öğretmenevi’nde yapıldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı toplantıda açılış konuşması yapan İl Başkanı Nihat Öztürk, AK Parti iktidarıyla ülkenin dünüyle bugünü arasındaki yaşan gelişmeleri anlattı.

Öztürk, 12 Haziran genel seçimlerinin hayati bir önemi olduğunu kaydederek, “Seçimlere 93 gün kaldı. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’ye Muğla’dan öyle bir ses vermeliyiz ki 13 Haziran’da Muğla’dan farklı bir güneş doğsun.” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır ise partilerinin kurulduğu günden bu yana geçen 9 yıllık zaman içerisinde teşkilatlardaki heyecanın, vatan sevgisi ve millet sevdasının hiç eksilmediğini söyledi. Hıdır, “Teşkilatlarımız kuru kuru slogan peşinde koşmuyorlar. Delik o kadar büyük ki parti olarak yapmak istediklerimizin yarısına kadar ulaşamadık. AK Parti kadrolarıyla bu teşkilatın önünü hiç kimse kesemez.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Tokat Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Zeyid Aslan da AK Partinin kuruluş aşaması ve o günkü Türkiye’nin siyasi ve ekonomik durumu hakkında bilgiler vererek, partilerinin politikasını anlattı. Zeyid Aslan, partilerinin kurulmadan önce, “Erdemliler Hareketi” olarak çalışmalara başladıklarını insanların talebi üzerine AK Parti olarak kurulduklarını ifade etti. Aslan, şöyle devam etti:

“Bu ülkede yaşayan 780 bin kilometrelik her alanda, her noktasında yaşayan hangi etnik köken sahibi olursa olsun, hangi dinsel tercihe sahip olursa olsun, hangi bölgemizde yaşarsa yaşasın, tüm insanlarımızın hoş görü içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe, bu ülkenin gelişmesi, bu ülkenin büyümesi, bu ülkenin büyük bir Türkiye olması noktasında bir ve beraber olduğunu ilan ettik. 8 yılı aşkın süredir iktidar olduğumuz süreçte de bu ayrımcılıktan uzak durarak, toplumu kamplaşmalardan kurtarıp kardeşliği, birliği, beraberliği ve hoşgörüyü sağlamanın gayreti içerisinde olduk.”

Tek millet kavramından kasıtlarının tek bir ırka ve bir kavme dayanan bir millet olmadığının altını çizen Aslan, “Üzerinde durmak istediğim tek milletten kastımız tek bir ırka dayanan milliyetçilik değildir. Bizim için millet ortak değerleri olan ortak bir vatanı paylaşan. Ortak bir geçmişe sahip ve ortak bir geleceği planlayan insanlar topluluğudur.” şeklinde konuştu.