Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: Yeni Anayasanın Ülkenin Geleceğine Işık Tutması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, anayasayı yamalı bohçaya benzeterek, yeni anayasanın ülkenin geleceğine ışık tutması gerektiğini söyledi. Kapusuz, “Türkiye’de her alanda gelişim, dönüşüm yenileşme, reform yapan bir iktidar, bu alanda da bu adımı attı. Bu millete müteşekkiriz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, anayasayı yamalı bohçaya benzeterek, yeni anayasanın ülkenin geleceğine ışık tutması gerektiğini söyledi. Kapusuz, “Türkiye’de her alanda gelişim, dönüşüm yenileşme, reform yapan bir iktidar, bu alanda da bu adımı attı. Bu millete müteşekkiriz." dedi.

Salih Kapusuz, kendi yatırımlarının üzerinde hedef koyduklarını, bundan sonra demiryollarına ağırlık vereceklerini ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Siyasi İşler Başkanı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, Ereğli‘de partililer ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. 2.’si düzenlenen ‘Türkiye Buluşmaları’na katılan Kapusuz’a, TBMM eski Başkanı Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ile AK Parti Zonguldak milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen de eşlik etti.

Konuşmasında yargıyı eleştiren Salih Kapusuz, “Allah kimsenin başına sıkıntılar vermesin. Eğer başınız biraz dertteyse ve yargıya da düşmüşseniz vay halinize. Benim anne tarafından bir davamız var. Uzun sürdü şimdi kim ilgileniyor bilmiyorum ama mahkemeye bizim yaşlı dedelerden bir tanesi çıkmış. Hâkime, ‘Hâkim Bey ya davamın bitirilmesi ya da ömrümün uzatılması’ demiş." şeklinde konuştu.

"Geç kalan adalet, adalet değil derler" diyen Kapusuz, her alanda değişim yapan iktidarın, yargının yenilenmesine yönelik adımı da attığını açıkladı. Yaklaşık 150 yıldır kimsenin el uzatamadığı alana ve ihtiyaç duyulan bir alana kendi iktidarları döneminde ellerini attıklarını belirten Kapusuz, ancak bu girişimlerin de yetersiz kaldığını belirtti. Kapusuz, konuyu seçime getirerek; TBMM’deki sandalye sayısının artması gerektiğini açıkladı.

Salih Kapusuz, herkese yeni anayasa yapacakları konusunda çağrıda bulunacaklarını dile getirdi. Anayasayı yamalı bohçaya benzeten Salih Kapusuz, düzenlenecek anayasanın bu ülkenin geleceğine ışık tutan bir anayasa olması gerektiğini ifade etti. Kapusuz, şöyle dedi: “Türkiye’de her alanda gelişim, dönüşüm yenileşme, reform yapan bir iktidar, bu alanda da bu adımı attı. Bu millete müteşekkiriz. Son yapılan referandumla Türkiye’ye kazandırılan bu değerler birçok şey ile mukayese edilmez. Yaklaşık 150 yıldır kimse elini oraya cıs diye uzatamamıştır. Ama ilk defa bir iktidar geliyor, herkesin çekindiği, korktuğu bir alana, ihtiyaç olan bir alana elini atıyor. Hala yetmez. Ne yapacağız ? Şimdiden konuşuyoruz, kısmet olursa hazırlıklarımızı ona göre yaptık, yapmaya da devam ediyoruz ve herkese de çağrı yapıyoruz. Diyoruz ki kardeşim bu seçimlerden sonra yeni bir anayasa yapacağız. Bu anayasa bu ülkenin seviyesine, çağdaş anlamda bu ülkenin geleceğine ışık tutan bir anayasa olması lazım ama bu anayasayı yapmak için Türkiye’nin çok güçlü ama çok güçlü bir parlamentoya ihtiyacı var. Şu andaki anayasamız yamalı bir bohça. Bir zaman bir tarafından dokunuldu, başka zaman bir tarafından dokunuldu. Dili, uygulaması birçok sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Bunun mutlaka yapılması lazım, 330 asgari milletvekili yeter mi arkadaşlar? Yetmez değil mi? Risk edebilir miyiz? Edemeyiz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, son olarak muhalefeti de eleştirdi. Kapusuz, Türkiye’nin en ciddi probleminin muhalefet olduğunu söylerken, Türkiye’de muhalefette boşluk olduğunu belirtti. Kapusuz, karşılarında düşmanlık yapmayan, hakaret etmeyen, rekabet eden bir muhalefet görmek istediklerini ifade etti.