Yetimlere Vali Sodan Sahip Çıktı

Geçtiğimiz günlerde Adıyaman‘da ruhsal bunalıma girip evinde intihar ederek yaşamına son veren 47 yaşındaki Rabia Akbaba‘nın geride kalan 2‘si kız ve 2‘si erkek olmak üzere 4 çocuğuna Adıyaman Valisi Ramazan Sodan sahip çıktı.

Adıyaman merkez Varlık mahallesinde dayılarının yanında kalan 4 çocuğu ziyaret eden Vali Sodan, bu çocukların kaderlerine terk edilmeyeceğini ve devlet olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini ifade etti. Eşinden bir yıldan beri ayrı yaşayan Rabia Akbaba, maddi sıkıntılar nedeniyle geçtiğimiz günlerde kendisini iple merdiven boşluğuna asarak intihar etmişti.

Vali Yardımcısı Aydın Börü, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ve İl Sosyal Hizmetler Müdürü ile birlikte dayılarının yanında kalan 4 çocuğu ziyaret eden Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Rabia Akbaba‘nın 4 çocuğunun bütün eğitim masraflarını karşılayacaklarını dile getirdi.

Ailenin en büyük çocuğu olan Adıyaman Üniversitesi İktisat Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Nesile Akbaba‘ya eğitimleri süresince burs vereceklerini ve ayrıca çocukların üzerindeki şoku atlatabilmeleri içinde Valilik olarak bir daire kiralayıp, çocukların sosyal hizmet uzmanları nezaretinde yaşamlarını burada devam etmelerini sağlanacağı aktarıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sosyal bir devlet olduğunu ve sosyal devlet anlayışının bir diğer özelliğinin de dul ve yetimlere sahip çıkmak olduğunu belirten Vali Ramazan Sodan, "Artık bu çocuklarımız devletimizin şefkatli kollarındadır. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Toplum olarak onlara sahip çıkmak hepimizin ortak görevidir. Sosyal devlet anlayışı gereği gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretle amacımız, devletimizin her zaman vatandaşlarımızın yanında olduğunu hissettirmektir. Hem onların sıkıntılarını

dinliyoruz, hem de gereken yardımı yapmaya özen gösteriyoruz" dedi.

Ailenin en büyük çocuğu Nesile Akbaba, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan‘a bu kötü günlerinde kendilerine desteğinden dolayı teşekkür ederek, "Kendimizi çok yalnız hissediyorduk. 4 kardeş olarak okula nasıl devam edeceğimizi ve evde çalışan biri olmadan nasıl geçimimizi sağlayacağımızı düşünüyordum. Devletimiz sağ olsun okumamız için hepimize burs sağlayarak, bizlere her türlü desteği verecekler. Sayın Valimiz Ramazan Sodan bizleri kendi öz çocukları gibi bağrına bastı. Bizde devletimize olan şükran

borcumuzu daha çok okuyarak, daha çok çalışarak ve bizlere bu imkanları sunan bütün devlete büyüklerimizi tüm çabamızı harcayarak mutlu edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA