Samsun Ülkü Ocakları Hocalı‘yı Unutmadı

Samsun Ülkü Ocakları tarafından "Hocalı Katliamı Penceresinden Ermeni Meselesine Bakış" adlı konferans düzenlendi.

Neco Sultan Salonu‘nda düzenlenen konferansa MHP İstanbul Milletvekili ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Eski Genel Başkanı Atilla Kaya konuşmacı olarak katıldı. Samsun Ülkü Ocakları İl Başkanı Taner Tekin‘in yaptığı açılış konuşması ile başlayan etkinliğe, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, MHP MYK Üyesi İbrahim Özyer, MHP İlkadım İlçe Başkanı Köksal Şimşek, MHP Atakum İlçe Başkanı Mehmet Uzun, Ülkü Ocakları ilçe başkanları ve teşkilatları, MHP İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının ve Türkiye Kamu-Sen‘e bağlı sendikaların başkan ve temsilcileri ile çok sayıda ülkücü katıldı.

Hocalı Katliamı‘na ilişkin fotoğrafların yer aldığı serginin de konuklarla buluşturulduğu konferans öncesinde, Samsun Ülkü Ocakları bayanlar birimi bir tiyatro gösterisi ile Hocalı‘da yaşanan dramı gözler önüne serdi.

Hocalı‘nın önemini anlatan MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya, 26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı‘da vuku bulan ve bine yakın Azeri Türk‘ün hunharca katledilmesi ile sonuçlanan vahşeti, tarihi gerçekler ışığında ve yaşadığı anılar eşliğinde anlattı. Kaya, Türk milletinin ve özelliklede yeni yetişen nesillerin Hocalı hakkında fikir sahibi olmadığının da altını çizdi.

Kaynak: İHA