Sağlık Çalışanlarından Klipli Protesto

Denizli Tabip Odası üyesi doktorlar, ‘Sözlerimi Geri Alamam‘ şarkısına klip çekerek Tam Gün Yasası‘nı protesto etti.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve doktor adayı öğrencilerle bir araya gelen doktorlar, Bulutsuzluk Özlemi‘nin ‘Sözlerimi Geri Alamam‘ şarkısının klibini çekti. Büyük bir salonda toplanan sağlık çalışanları müzik eşliğinde tek ses halinde şarkı söyledi. Amatör bir kamerayla kayda alınan klip, montajı yapılarak Türk Tabipler Birliği‘ne gönderildi.

Denizli Tabip Odası Başkanı Ersin Çağırgan, 13 Mart‘ta Ankara‘da düzenlenecek miting öncesi böyle bir klip hazırlamayı düşündüklerini belirterek, "Çok Ses, Tek Yürek Mitingi‘nin amacı 8 yıldır süregelen Sağlıkta Dönüşüm Programı, hekimleri ve sağlık çalışanları olumsuz yönde çok etkiledi. Artık asistanından üniversitedeki hocasına kadar kaos içinde çalışıyoruz. Günlerimizi geçiriyoruz ve zor şartlar altında çalışıyoruz. Ücretlerimiz de sürekli düşüyor" dedi.

Bu durumu kamuoyuyla paylaşmak, Sağlık Bakanlığı‘na sorunları iletmek için Denizli‘deki üyelerin mitingi katılmasını sağlamak amacıyla klip çektiklerini belirten Çağırgan, "Bu klibe Denizli Tabip Odası üyeleri, üniversite öğretim üyeleri ve tıp fakültesi öğrencileri katıldı. Bulutsuzluk Özlemi‘nin ‘Sözlerimi Geri Alamam‘ şarkısını kullandık. Sözümü geri almıyoruz. Kamuoyuna, Sağlık Bakanlığı‘na ve hükümete sorunlarımızı aktarmak ve sorunlara çözüm bulana kadar sözümü geri almayacağız" diye konuştu.

Sonunda gülen tarafın kendileri olacağını söyleyen Çağırgan, "Protestoda hekim olarak şiddeti savunmamız mümkün değil. Amacımız sorunlarımızı kamuoyu ile paylaşmak ve çözüm bulmak. Bugüne kadar kliple ilgili çok iyi tepkiler aldık. Bu klip yayınlandıktan sonra Ankara‘ya gidecek olan üye sayımız arttı. Kamuoyunun büyük desteğini alıyoruz. Biz de bundan memnunuz" dedi.

Kaynak: İHA