Küfürlü Ve Argo Konuşmaya Caydırıcı Önlemler

Kütahya Simav’da günlük yaşantıda karşılaşılan küfürlü ve argo konuşmaların yaygınlaşması Kaymakam Yüksel Ünal ve Sivil Toplum Kuruluşlarını harekete geçirdi.

Simav’da göreve başladığı günden bu yana dikkatini çeken en büyük unsurlardan birinin vatandaşların ninni söyler gibi küfürlü ve argolu konuşmalara devam ettiğini ifade eden Kaymakam Yüksel Ünal, bu durumun ilçede yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyerek toplumda büyük bir rahatsızlığa yol açtığını söyledi.

Küfürlü ve argo konuşmalardan en fazla zarar gören kesimin hiç kuşkusuz çocuklar olduğunu dile getiren Kaymakam Ünal, kötü konuşma alışkanlığını büyüklerinden model alan çocukların bu durumu normalleştirerek sağda solda bilinçsiz bir şekilde fütursuzca kullanabildiğini kaydetti.

Bu hususta yapılan araştırmaların zamanında ve yapıcı yönlendirme alamayan çocukların, daha fazla davranış problemleri yaşadıklarını gösterdiğine dikkat çeken Kaymakam Ünal,” Bu duruma daha fazla müsamaha göstermemeliyiz. Küfürlü ve argo konuşmaları önlemek, uygulanabilir somut çözüm önerileri belirlemek ve bu önerilerin planlı bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla burada toplandık” diye konuştu.

İlçe genelinde küfürlü ve argo konuşmalara son vermek amacıyla gerçekleşen toplantı sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Kaymakam Yüksel Ünal, din görevlileri konuyu bulundukları her platformda gündeme getirecekler, okullarımızda da öğretmen ve idarecilerimiz öğrencileri sıkça uyaracak, emniyet mensuplarımız da küfür ve argo konuşmada bulunan vatandaşlarımızı çarşı, pazar ve kahvehanelerde gördükleri her yerde uyaracaklar” diye konuştu.

Alınan önlemlerin hayata geçirilmesi için kendisinin de daha büyük çaba sarf edeceğini ifade eden Kaymakam Ünal, alınan sonuçları da kamuoyu ile paylaşacağını kaydetti.

Kaynak: İHA